Μαγιορκίνης: Η αύξηση θερμοκρασίας μπορεί να μειώσει κατά 30% τη μεταδοτικότητα του ιού


Ο επίκουρος καθηγητής υγιεινής και επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, τόνισε ότι ο συνδυασμός των μέτρων με τις υψηλές θερμοκρασίες είναι δυνατόν να έχει πολύ θετικά αποτελέσματα.

Ο επίκουρος καθηγητής που είναι μέλος της επιτροπής επιστημόνων του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό ανέφερε μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6, ανέφερε πως αναμένουμε στα μέσα της εβδομάδας να δούμε τι θα γίνει, καθώς τότε, συνήθως, έχουμε μεγαλύτερο αριθμό διαγνωσμένων κρουσμάτων. Όπως επεσήμανε προς το παρόν, φαίνεται ότι ήμαστε χαμηλά. Προς το παρόν, όπως επεσήμανε, φαίνεται ότι είμαστε χαμηλά, κάτω από τα δέκα ορφανά κρούσματα ανά ημέρα.

Ο κ. Μαγιορκίνης, αναφορικά με τη μεταδοτικότητα του ιού ανέφερε πως σε αυτή την φάση δεν προβλέπεται να πέσει. Η αύξηση της θερμοκρασίας, αναμένεται να δημιουργήσει ένα 30% μείωση της μεταδοτικότητας, αλλά όπως σημείωσε, για να γίνει ο εποχικός κύκλος, θα έπρεπε να έχουμε πολύ υψηλότερα ποσοστά στην κοινότητα, καθώς πέραν της αποτελεσματικότητας των μέτρων, δεν έχει επιτραπεί ακόμη η μεγάλη συγκέντρωση του κόσμου.

Ο επίκουρος καθηγητής στη συνέχεια πρόσθεσε ότι ο συνδυασμός των μέτρων με τις υψηλές θερμοκρασίες είναι δυνατόν έχει πολύ δυνατά αποτελέσματα καθώς όπως εξήγησε το το 0,5% θα το ρίξει στο 0,2% οπότε και μιλάμε για πολύ σοβαρή επίδραση.

Ο κ. Μαγιορκίνης κατέληξε ότι χωρίς μέτρα η επιδημία συνεχίζει να εξαπλώνεται ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το άνοιγμα των οργανωμένων παραλιών το σαββατοκύριακο, επισήμανε πως ο κόσμος πρέπει να προσέξει να κρατάει τις αποστάσεις όταν μπαίνει στα λεωφορεία. «Δεν μπαίνουμε στο νερό και είναι σα να είναι η κολυμπήθρα του Σιλωάμ» είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ