Νέα δημοσκόπηση: Η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – Το 60% διαφωνεί με το άνοιγμα των σχολείων

Ενδιαφέροντα στοιχεία είχε η δημοσκόπηση της εταιρείας ALCO για το OPEN αναφορικά με την άρση των μέτρων, το άνοιγμα των σχολείων αλλά και την επόμενη ημέρα στην οικονομία.

Στην πρόθεση ψήφου επί των έγκυρων, η ΝΔ συγκεντρώνει 40%, έναντι 22,6% του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή 17,5 ποσοστιαίες μονάδες. Στο 5,9% το ΚΙΝΑΛ, στο 5,1% το ΚΚΕ, στο 3,8% η Ελληνική Λύση, στο 2,2% το ΜέΡΑ25. Στο 2,4% η Χρυσή Αυγή.

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ λαμβάνει 37,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ 21%, το ΚΙΝΑΛ 5,5%, το ΚΚΕ 5,1%, η Ελληνική Λύση 3,5% και το ΜέΡΑ25 2%.

Δεν θέλουν πρόωρες εκλογές

Το 87% λέει όχι σε πρόωρες εκλογές, ενώ μόλις το 4% τις θεωρεί επιβεβλημένες. Αντίστοιχα το 67% εκτιμά πως δεν θα γίνουν και το 16% πως θα γίνουν.

Το 49% εμπιστεύεται ως πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 25% κανέναν και το 20% τον Αλέξη Τσίπρα.

Η αξιολόγηση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης

Το 75% είναι εξαιρετικά ικανοποιημένο με τις ενέργειες του Κυριάκου Μητσοτάκη. Το 67% είναι ικανοποιημένο με τις επιδόσεις του Β. Κικίλια και το 64% με τις επιδόσεις του Νίκου Χαρδαλιά.

Το 37% είναι ικανοποιημένο με την αντιπολιτευτική στάση του Αλέξη Τσίπρα τον καιρό της πανδημίας και το 42% δεν είναι ικανοποιημένο.

Το 79% εκτιμά πως η ενημέρωση από τον Σωτήρη Τσιόδρα είναι επαρκής και έγκυρη, ενώ το 13% απαντά πως δεν είναι.

Είναι επαρκή τα μέτρα;

Το 28% απαντά πως είναι επαρκή τα μέτρα για τους εργαζόμενους, το 60% τα θεωρεί ανεπαρκή. Για τις επιχειρήσεις το 59% απαντά πως είναι ανεπαρκή τα μέτρα, ενώ το 21% πως είναι επαρκή.

Τι λένε για το άνοιγμα των σχολείων και την άρση μέτρων

Το 60% διαφωνεί με το άνοιγμα των σχολείων και ζητεί διεξαγωγή μόνο των Πανελλαδικών εξετάσεων. Επιπλέον, το 73% λέει να μην ανοίξουν καθόλου τα Δημοτικά και το 13% θέλει να ανοίξουν τον Ιούνιο.

Το 84% θεωρεί πετυχημένους τους κυβερνητικούς χειρισμούς αναφορικά με την πανδημία. Και το 15% τους θεωρεί αποτυχημένους.

Το 60% εκτιμά πως ο ρυθμός άρσης των μέτρων είναι αυτός που πρέπει, το 24% είναι πιο γρήγορος από αυτόν που πρέπει και το 10% ότι είναι πιο αργός από αυτό που πρέπει.


Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ