Ο Αλέξανδρος Κορωνάκης, νέος Executive Director της AT&T για τη Νότια Ευρώπη


Ο μέχρι πρόσφατα διευθύνων σύμβουλος της εφημερίδας New Europe και ιδρυτής του περιοδικού Our World, Αλέξανδρος Κορωνάκης, εντάχθηκε από την 1η Μαΐου 2020 στην AT&T ως Executive Director Διεθνών Εξωτερικών Υποθέσεων για τη Νότια Ευρώπη.

 

Στο νέο του ρόλο, ο κ. Κορωνάκης θα είναι υπεύθυνος για τη διεύθυνση και το συντονισμό κυβερνητικών θεμάτων για τις επιχειρηματικές μονάδες της AT&T, συμπεριλαμβανομένων των Warner Media (Warner Bros, Turner, HBO και CNN) και AT&T Communications (εταιρική τηλεπικοινωνία) στη Νότια Ευρώπη (κυρίως Ισπανία, Ελλάδα, Κύπρος, Βουλγαρία, Ρουμανία και τα υπόλοιπα Βαλκάνια).

Θα επιβλέπει και θα διαχειρίζεται τις σχέσεις των ενδιαφερομένων με κυβερνητικούς και διακυβερνητικούς φορείς λήψης αποφάσεων. Οι τομείς πολιτικής της AT&T εστιάζουν στην παραγωγή και διανομή κινηματογραφικού και τηλεοπτικού περιεχομένου, τη διαδικτυακή πειρατεία, την προστασία πνευματικής ιδιοκτησίας και την κανονιστική πολιτική τηλεπικοινωνιών και Διαδικτύου. Θα εργάζεται στα γραφεία της AT&T στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που βρίσκονται στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Κορωνάκης είναι εξαιρετικά ικανός στην πλοήγηση στον περίπλοκο ιστό της πολιτικής και έχει στο παρελθόν συμβουλεύσει πολιτικούς ηγέτες για την πολιτική τους στρατηγική και τη συγγραφή των προεκλογικών τους ομιλιών. Επιπλέον, έχει συμβουλεύσει κυβερνητικούς και εμπορικούς φορείς καθώς και φορείς της κοινωνίας των πολιτών σχετικά με τη διαχείριση των μέσων ενημέρωσης, την ψηφιακή ανάπτυξη και το lobbying.

Από το 2001, ο κ. Κορωνάκης είναι διαπιστευμένος δημοσιογράφος στα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχει ερευνήσει και δημοσιεύσει πλήθος διεθνών ειδήσεων στην πορεία του. Εκλέχθηκε στο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων στο Βέλγιο, πρώτα ως Αντιπρόεδρος (2017-2019) και στη συνέχεια ως Γενικός Γραμματέας (2019-2020), ενώ έχει εκλεγεί δύο φορές στο διοικητικό συμβούλιο του Brussels-Europe Press Club, (2017, 2019). Ο κ. Κορωνάκης είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στις Γνωστικές Επιστήμες από το University College London, μεταπτυχιακού τίτλου στην Πολιτική Στρατηγική και Επικοινωνία από το University of Kent και πτυχίου στις Επικοινωνίες από το Vesalius College και γνωρίζει άπταιστα Αγγλικά, Ελληνικά και Γαλλικά.

Σχετικά με την πρόσληψη του κ. Κορωνάκη στην AT&T, ο Ανώτερος Αντιπρόεδρος Διεθνών Εξωτερικών Υποθέσεων της εταιρίας, κ. Karim Lesina, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είμαι ενθουσιασμένος για τον Αλέξανδρο και ξέρω ότι θα κάνει εξαιρετική δουλειά στο νέο του ρόλο. Ο Αλέξανδρος έχει μια μακρά και διακεκριμένη καριέρα στην συνεργασία με κυβερνητικούς ηγέτες και ανυπομονώ να εκπροσωπήσει την εταιρεία μας στη Νότια Ευρώπη».

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ