Απίστευτο αλλά πραγματικό: Του έμεινε το τιμόνι στα χέρια!


Για τα προβλήματα και την μέτρια ποιότητα κατασκευής των Tesla έχουν γραφτεί πολλά κατά καιρούς.

Του Γιάννη Σκουφή

Όσο απρόσεκτος και αν είναι κάποιος εργαζόμενος την ώρα της συναρμολόγησης, όσο ελλιπείς και αν είναι οι διαδικασίες του ποιοτικού ελέγχου συμβάν σαν και αυτό που συνέβη στον κάτοχο ενός ολοκαίνουργιου Tesla Model 3 πολύ απλά δεν υπάρχει.

Σύμφωνα με τη New York Post λοιπόν κατά της διάρκειας κίνησης με την όπισθεν από το σπίτι του ο 43χρονος Jason Tuatara έμεινε έκπληκτος όταν διαπίστωσε πως το τιμόνι του ηλεκτρικού του αυτοκινήτου είχε αποκολληθεί από την βάση του!

O Tuatara το λιγότερο που μπορούσε να κάνει ήταν να ανεβάσει στο Twitter, το αγαπημένο κοινωνικό μέσο επικοινωνίας του μεγαλομετόχου της Tesla Elon Musk, το όλο συμβάν που έγινε στις 26 Απριλίου. Εδώ αξίζει να σημειώσουμε πως το Model 3 είχε διανύσει ελάχιστα χιλιόμετρα, καθώς είχε αγοραστεί μόλις στις 20 Μαρτίου από το Blackpool της Βρετανίας.

Η Tesla επικοινώνησε στην πορεία με τον πελάτη της για να τον ενημερώσει πως πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό και εξετάζει το τι έγινε στην διάρκεια της παραγωγής και συναρμολόγησης του αυτοκινήτου.

Ανεξάρτητα όμως από το τι και ποιος φταίει είναι από αδικαιολόγητο έως απαράδεκτο να συμβαίνουν τέτοια περιστατικά σε οποιοδήποτε αυτοκίνητα και πόσο μάλλον σε τόσο ακριβά όπως είναι αυτά της Tesla. Εκτός και αν οι ειδικοί της αμερικάνικης εταιρείας θεωρούν πως Autopilot, το σύστημα ημι- αυτόνομης οδήγησής τους είναι τόσο καλό που ήδη δεν χρειάζεται τιμόνι.

Πάντως πέρα από το τραγελαφικό της όλης υπόθεσης ο Tuatara δεν έχει καμία ψυχολογική διάθεση να βρεθεί πίσω από το τιμόνι του νέου του αυτοκινήτου. Ποιος ξέρει τι θα μπορούσε να γίνει αν ξεκολλούσε την ώρα που οδηγούσε στον ανοιχτό αυτοκινητόδρομο; Ποιος μπορεί να του εγγυηθεί πως δεν θα υπάρξουν μελλοντικά παρόμοιες βλάβες; Μάλλον κανείς…

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ