Συμβαίνει ΤΩΡΑ: Εκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας – Κλειστή η Πανεπιστημίου


Συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιούν αυτή την ώρα ομοσπονδίες δασκάλων και καθηγητών.

Οι εκπαιδευτικοί εκφράζουν την αντίθεσή τους στην κατάθεση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας εν μέσω επιδημίας, κάνοντας λόγο για έλλειψη διάθεσης διαλόγου από την κυβέρνηση, ενώ οι διατάξεις του νομοσχεδίου για αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα αναμένεται να επιφέρει απολύσεις εκπαιδευτικών και συνολικά υποβάθμιση της Παιδείας.

Επιπλέον, από τις ομοσπονδίες ασκείται έντονη κριτική για την θέσπιση ηλικιακού ορίου στις τάξεις των ΕΠΑΛ, κάνοντας λόγο για εξώθηση των μαθητών από τη δημόσια εκπαίδευση στα ιδιωτικά ΙΕΚ.

Υπενθυμίζεται ότι η τροπολογία του υπουργείου Παιδείας, στην οποία προβλέπεται η απευθείας μετάδοση μαθημάτων από τις σχολικές τάξεις για τους μαθητές που θα λείπουν δικαιολογημένα από τα σχολεία έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στην εκπαιδευτική κοινότητα. Οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται έντονα και όπως λένε κάτι τέτοιο μετατρέπει σε reality ή σ’ ένα ιδιότυπο εκπαιδευτικό… big brother. Θέση στο θέμα πήρε και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως την ώρα που η χρήση καμερών κρίθηκε καταρχήν νόμιμη από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Οι εκπαιδευτικοί προς ώρας είναι συγκεντρωμένοι στα Προπύλαια και έχει κλείσει η Πανεπιστημίου.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ