Αυτό είναι το σχέδιο της ΕΕ για τον Τουρισμό – Πώς θα γίνονται τα ταξίδια


Τι αναφέρεται για το άνοιγμα των συνόρων – Αναλυτικά οι συστάσεις

Οι κατευθυντήριες γραμμές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καλύπτουν τα πάντα, από την κατάργηση των εσωτερικών περιορισμών στα σύνορα της ΕΕ έως τη χρήση εφαρμογών ανίχνευσης κινητών τηλεφώνων.

Η Κομισιόν προτείνει επίσης οι περιορισμοί που υφίστανται στις μη αναγκαίες μετακινήσεις στα 26 κράτη της Ζώνης Σένγκεν να επεκταθούν κατά 30 μέρες έως τις 15 Ιουνίου.

«Στόχος μας είναι η δημιουργία ασφαλών συνθηκών σε κάθε τρόπο μεταφοράς, στο μέτρο του δυνατού, τόσο για τα άτομα που ταξιδεύουν όσο και για τους εργαζόμενους στις μεταφορές», δήλωσε η Επίτροπος Μεταφορών της ΕΕ Αντίνα Βαλεάν με γραπτή δήλωση την Τετάρτη στις Βρυξέλλες.

Το άνοιγμα των συνόρων

Σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές της Κομισιόν, η άρση των περιορισμών εισόδου στα σύνορα με άλλες χώρες της ΕΕ θα πρέπει να γίνει σταδιακά και συντονισμένα.

Οι περιορισμοί που παραμένουν θα πρέπει να είναι αναλογικοί και χωρίς διακρίσεις. Έτσι, για παράδειγμα, μια κυβέρνηση της ΕΕ δεν θα πρέπει να εφαρμόσει μια γενική απαγόρευση εισόδου σε όλους τους κατοίκους οποιουδήποτε άλλου κράτους μέλους, αλλά μπορεί να περιορίσει το άνοιγμα των συνόρων σε άτομα από περιοχές με συγκριτικά ασφαλή επιδημιολογικά χαρακτηριστικά.

Περισσότερα σε λίγο…


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ