Αλέξης Γεωργούλης: Τι απαντά για το μηδενικό «πόθεν έσχες» του


Ο Αλέξης Γεωργούλης σε συνέντευξή του στον Ant1 μίλησε, μεταξύ άλλων, για το μηδενικό «πόθεν έσχες» του.

Μεγάλο ενδιαφέρον προκλήθηκε από το μηδενικό πόθεν έσχες του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και γνωστού ηθοποιού. Για το έτος 2019, που αντιστοιχεί στα οικονομικά στοιχεία του 2018, δήλωσε μηδενικά εισοδήματα αλλά καταθέσεις σε τράπεζες, κατά κύριο λόγο του εξωτερικού, ύψους άνω των 190.000 ευρώ.

Ο Αλέξης Γεωργούλης μίλησε, θέλοντας να ξεκαθαρίσει γιατί το «πόθεν έσχες» του ήταν μηδενικό.

«Από το 2007 πηγαινοέρχομαι Ελλάδα και Αμερική. Γενικότερα στο εξωτερικό. Εδώ και δέκα χρόνια έχω πράσινη κάρτα. Έχω μια μόνιμη κατοικία στην Αμερική και τα τελευταία τέσσερα χρόνια, έως το 2018 η βάση μου ήταν στην Αγγλία. Το 2019 εξαιτίας του “Your Face Sounds Familiar” και της παράστασης “Ζητείται Ψεύτης” ήρθα στην Ελλάδα. Μέχρι το 2018 ουσιαστικά δούλευα στο εξωτερικό, δεν έκανα δουλειές στην Ελλάδα.

Οπότε από τη στιγμή που η όλη μου δραστηριότητα ήταν στην Αγγλία, έκανα μια εταιρεία που μπορούσε να διαχειριστεί τα δικά μου δικαιώματα. Στην Αγγλία είμαι με το αντίστοιχο ΙΚΑ. Έχω πληρώσει φόρους στην Αγγλία κανονικά. Όχι γιατί η εταιρεία έχει έδρα στην Αγγλία, αλλά γιατί και η δουλειά γινόταν στην Αγγλία. Ήταν αγγλική δουλειά. Πληρώθηκα σε λίρες. Νομίζω πως υπάρχει μια οπτική γωνία, πως όποιος έχει εταιρεία στο εξωτερικό, το κάνει για να φοροδιαφεύγει στην Ελλάδα. Αυτό θα μπορούσες να το πεις αν η δουλειά σου γινόταν στην Ελλάδα και πλήρωνες φόρους στην Αγγλία. Δε θα είχα κανένα όφελος να κάνω δουλειά στην Ελλάδα και να διατηρώ εταιρεία στην Αγγλία.

Αυτό που πρέπει να δικαιολογήσουμε είναι το ηθικό. Αν ζεις σε άλλη χώρα, πρέπει να πληρώνεις εκεί τους φόρους.

Έχουμε μπει σε μια εποχή στα social media που το τρολάρισμα, το bullying, ο κανιβαλισμός ειδικά στα δημόσια πρόσωπα είναι εύκολος. Δεν υπάρχουν επιχειρήματα. Το ηθικό απαντάται ότι εγώ δούλευα και ζούσα σε άλλη χώρα» δήλωσε ο Αλέξης Γεωργούλης.

Δείτε το βίντεο:

Αλέξης Γεωργούλης: Δείτε τις καταθέσεις του

Καταθέσεις άνω των 150.000 ευρώ στο Βέλγιο, την Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά μηδενικό εισόδημα δήλωσε το 2019 (έτος χρήσης 2018) ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Γεωργούλης.

Στη δήλωση που υπέβαλε ως υπόχρεος λόγω της εκλογής του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο κ. Γεωργούλης, η πρώτη σελίδα όπου αναγράφονται τα εισοδήματα είναι κενή.

Ο ευρωβουλευτής είχε δηλώσει εξάλλου ένα ημιτελές ακίνητο περίπου 240 τ.μ. στην Αγιά της Λάρισας, με γονική παροχή.

Δήλωσε επίσης δύο δάνεια από το 2008 αρχικού ύψους 50.000 ευρώ και συμμετοχή σε δύο εταιρείες, μία εκ των οποίων κατά 100%.

ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ (georgoylis_alexandros.pdf | 193.57 KB | application/pdf)

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ