Βόρεια Κορέα: Για δεύτερη φορά «άφαντος» ο Κιμ Γιονγκ Ουν

«Κρυφτό» φαίνεται πως παίζει και πάλι ο 36χρονος ισχυρός άνδρας της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ο κληρονομικός ηγέτης του καθεστώτος έχει να δώσει σημεία ζωής επί 12 μέρες, όπως επισημαίνει η New York Post.

Η αμερικανική εφημερίδα αναφέρει πως οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ μπορούν μόνο να μαντέψουν ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι «πιθανώς ζωντανός και είναι καλά».

Την Πρωτομαγιά, όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Λαϊκής Δημοκρατίας της Βόρειας Κορέας, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, παρέστη στα εγκαίνια νέου εργοστασίου παραγωγής λιπασμάτων στη Σουντσόν την Παρασκευή (2/5). Μάλιστα έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες του ηγέτη της χώρας από τα εγκαίνια εργοστασίου.

Στις φωτογραφίες ο Κιμ Γιονγκ Ουν κόβει ευδιάθετος την κόκκινη κορδέλα των εγκαινίων αλλά η έλλειψη σχετικού βίντεο έγινε αφορμή να αμφισβητηθεί η γνησιότητα των φωτογραφιών ενώ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφόρησαν θεωρίες συνωμοσίας, που υποστήριζαν πως στις φωτογραφίες δεν είναι ο Κιμ, αλλά ένας σωσίας του.

Η αυθεντικότητα των φωτογραφιών εξετάζεται και από τον Λευκό Οίκο, με τον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας Ρόμπερτ Ομπράιεν να δηλώνει σε δημοσιογράφους την Τρίτη: «Αυτός φαίνεται πως βρίσκεται έξω και κόβει κορδέλες σε εργοστάσιο λιπασμάτων. Έτσι, ξέρετε, η σκέψη μας είναι πως πιθανώς είναι καλά».

Ο ίδιος, ανέφερε ότι δεν θα επιβεβαιώσει αν οι ΗΠΑ έχουν πιστοποιήσει την γνησιότητα των φωτογραφιών, αλλά τόνισε πως η Βόρεια Κορέα είναι δύσκολος στόχος για τις μυστικές υπηρεσίες και αυτός είναι ο λόγος που την αποκαλούν «απομονωμένο βασίλειο».

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here