Βρετανικό Μουσείο: Οι περίεργοι ήχοι και οι λυγμοί των Γλυπτών του Παρθενώνα-Οι ιστορίες των φυλάκων

Βήματα φαντασμάτων, περίεργους θορύβους και κλάματα στους χώρους των εκθεμάτων του Βρετανικού Μουσείου αναφέρουν ότι ακούν οι φύλακές του.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της «The Sun», οι εργαζόμενοι του Μουσείου στο Λονδίνο, το οποίο φιλοξενεί περισσότερα από οκτώ εκατομμύρια αρχαία αντικείμενα, τις νύχτες ακούν περίεργους θορύβους.

Τις ιστορίες τρόμου συγκέντρωσε ο καλλιτέχνης Noah Angell, ο οποίος πέρασε τέσσερα χρόνια μιλώντας σε 50 υπαλλήλους για τις εμπειρίες τους.

Μερικοί ανέφεραν ότι οι πόρτες αιωρούνται ανοιχτές, οι συναγερμοί πυρκαγιάς ηχούν τα μεσάνυχτα και μουσική παίζει ξαφνικά στις γκαλερί του Βρετανικού Μουσείου. Άλλοι λένε ότι έχουν δει σε βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας λευκές φωτεινές σφαίρες να αιωρούνται πάνω από μια σκάλα στην αίθουσα του Μεγάλου Δικαστηρίου.

Υπερφυσικές ιστορίες ακούγονται και για τα Γλυπτά του Παρθενώνα, τα οποία απομακρύνθηκαν από τον Παρθενώνα το 1800. Σύμφωνα με τους εργαζόμενους στο Μουσείο, τα γλυπτά ακούστηκαν να κλαίνε όταν μεταφέρονταν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Κάποιοι τουρίστες ανέφεραν ότι είδαν το φάντασμα μιας γυναίκας στην αντανάκλαση μιας γυάλινης θήκης που φιλοξενεί μια μηχανική γαλέρα του 16ου αιώνα.

Ο Phil Heary, εργαζόταν επί 29 χρόνια στο Μουσείο και στην Αιγυπτιακή Αίθουσα με τις 19 μούμιες ξαφνικά αισθάνθηκε να πέφτει απότομα η θερμοκρασία. «Ήταν σαν να περπατούσα σε καταψύκτη. Το στομάχι μου δέθηκε κόμπος και ήθελα απλά να βγω έξω. Πιστεύω ότι όπου έχει ταφεί κάποιος πρέπει να μένει εκεί και πολλές από τις μούμιες πρέπει να επιστρέψουν στους τάφους τους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Heary.

Το Μουσείο φιλοξενεί επίσης τη μούμια μιας ιέρειας του ναού του Amen-Ra γνωστή ως «άτυχη μούμια», η οποία δωρίστηκε στο Βρετανικό Μουσείο τον Ιούλιο του 1889 και της «χρεώνουν» διάφορες καταστροφές μέχρι και το ναυάγιο του Τιτανικού.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ