Ανοίγουν οι αρχαιολογικοί χώροι – Δείτε το βίντεο – περιήγηση του υπουργείου Πολιτισμού

Οι αρχαιολογικοί χώροι είναι η πρώτη πολιτιστική δομή που επανέρχεται σε ρυθμούς κανονικότητας

Με ένα βίντεο με εικόνες από τα αρχαία της Ελλάδας και στίχους του Σεφέρη, το υπουργείο Πολιτισμού διαφημίζει το άνοιγμα των αρχαιολογικών χώρων, που θα γίνει τη Δευτέρα 18 Μαΐου.

Το υπουργείο καλεί τους πολίτες να τους επισκεφθούν ξανά με εικόνες με αρχαιολογικούς χώρους σε πλάνα ανοιξιάτικα, πλούσια βλάστηση και δυνατό φως του ήλιου.

Οι υπαίθριοι αρχαιολογικοί χώροι είναι η πρώτη κατηγορία των πολιτιστικών δομών που θα επανέλθει σε ρυθμούς κανονικότητας για να ακολουθήσουν, την 1η Ιουνίου οι θερινοί κινηματογράφοι, στις 15 Ιουνίου τα Μουσεία και στις 15 Ιουλίου οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις αρκετές από τις οποίες, μάλιστα, όπως έχει ανακοινώσει η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη θα φιλοξενηθούν και σε αρχαιολογικούς χώρους.

Σε όλες τις πολιτιστικές δομές, πάντως, θα τηρούνται αυστηρά υγειονομικά μέτρα, όπως διατήρηση αποστάσεων μεταξύ των επισκεπτών, χρήση αντισηπτικών αλλά και καθημερινός αντιμικροβιακός καθαρισμός προκειμένου να προστατευθούν επισκέπτες αλλά και εργαζόμενοι.

Το βίντεο αποτελεί μία σύντομη αλλά χαρακτηριστική εικονική περιήγηση στους μεγαλύτερους και σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους πατρίδας μας. Από την Ακρόπολη, την Ρωμαϊκή Αγορά, τον Κεραμεικό και τον Ναό του Ποσειδώνα μέχρι τηνς Αρχαία Ολυμπία, τις Μυκήνες, την Επίδαυρο και τους Δελφούς κι από την Πέλλα και την Αμφίπολη μέχρι την Ρωμαϊκή Αγορά Θεσσαλονίκης, το αρχαίο Θέατρο Φιλίππων και την Δήλο…

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here