Κορονοϊός: Θετικό κρούσμα στην Εθνική Λυρική Σκηνή – Κλείνουν για δέκα μέρες οι εγκαταστάσεις


Θετικό κρούσμα κορονοϊού εντοπίστηκε σε μέλος του προσωπικού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, ο εργαζόμενος αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία κατά την διάρκεια της προγραμματισμένης φωτογράφισης – βιντεοσκόπησης που πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη (13/5) σχετικά με τις μελλοντικές δραστηριότητες του λυρικού θεάτρου το οποίο στεγάζεται στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Ο εργαζόμενος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου υπεβλήθη σε τέστ για κορονοϊό το αποτέλεσμα του οποίου βγήκε θετικό. Όσα άτομα είχαν συνεργαστεί μαζί του τις προηγούμενες ώρες ενημερώθηκαν άμεσα για να προβούν στις ανάλογες ενέργειες. Επιπροσθέτως, δεδομένου ότι ο εργαζόμενος βρέθηκε στον χώρο και τις προηγούμενες ημέρες, πάρθηκε η απόφαση να παραμείνουν κλειστοί οι χώροι προληπτικά για το χρονικό διάστημα 10 ημερών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει για το περισταστικό κάποια επίσημη ενημέρωση, ενώ δεν είναι γνωστό αν αντίστοιχα μέτρα έχουν ληφθεί και για τους υπόλοιπους εργαζόμενους στο Κέντρο Σταύρος Νιάρχος οι οποίοι μετά την μερική χαλάρωση των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας προσέρχονται στην εργασία τους εκ περιτροπής.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, όσοι ήρθαν σε επαφή με το επιβεβαιωμένο κρούσμα έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον απομόνωση 15 ημερών ενώ έχει ενημερωθεί και το υπόλοιπο προσωπικό το οποίο θα απέχει από κάθε εργασία τις επόμενες 10 ημέρες. Τέλος σημειώνεται ότι κατά το χρονικό αυτό διάστημα θα πραγματοποιηθεί και απολύμανση σε όλους τους χώρους σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ