Προκαταρκτική για Παπαγγελόπουλο: Την Τρίτη στην ολομέλεια η πρόταση της ΝΔ


Το πρωί της Τρίτης 19 Μαΐου εισάγεται για συζήτηση στην ολομέλεια η πρόταση των 30 βουλευτών της ΝΔ για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Λόγω των μέτρων προστασίας που τηρεί η Βουλή για τον Covid-19, η ψηφοφορία, επί της προτάσεως της ΝΔ, θα γίνει μία ημέρα μετά, δηλαδή την Τετάρτη στις 20 Μαϊου, και τότε οι βουλευτές θα ψηφίζουν ανά 60 στην αίθουσα της ολομέλειας.

Τα πρακτικά

Δεδομένου ότι η πρόταση της ΝΔ έχει στηριχθεί, μεταξύ άλλων, και στην κατάθεση και μήνυση που έχει καταθέσει ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνή, ο ΣΥΡΙΖΑ εγείρει ζήτημα σε σχέση με το περιεχόμενο τους (σ.σ.την κατάθεση και τη μήνυση του επιχειρηματία) για παραβίαση της αρχής μυστικότητας της προδικασίας. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μέλη της ειδικής επιτροπής, καταγγέλλουν ότι η μήνυση του κ. Μιωνή, η οποία προσκομίστηκε στην επιτροπή, αναφέρεται σε πιστή περιγραφή των πρακτικών της επιτροπής, συμπεριλαμβανομένων και των ονομάτων πρακτικογράφων ακόμη, και ζητούν να διαβιβαστεί στους αρμόδιους εισαγγελείς για να λάβουν γνώση και να διαπιστώσουν αν έχουν τελεστεί, από την πλευρά του επιχειρηματία, τυχόν ποινικά αδικήματα, δεδομένου ότι πρέπει να δευκρινιστεί και ποιος του έδωσε πρόσβαση στα απόρρητα πρακτικά της Βουλής.

Τα παραπάνω τέθηκαν στην επιτροπή, χθες Τετάρτη, μαζί με το ζήτημα των διαρροών, με επιλεκτικά αποσπάσματα διαλόγων από τις συνεδριάσεις, τα οποία όπως ειπώθηκε, μεταδίδονται πολλές φορές αλλοιωμένα. Ο ίδιος ο πρόεδρος της επιτροπής Ιωάννης Μπούγας έχει ζητήσει από τους βουλευτές να σταματήσουν τις διαρροές, προειδοποιώντας μάλιστα ότι το θέμα θα απασχολήσει την επιτροπή το επόμενο διάστημα για τα περαιτέρω.

Θέμα παραβίασης της μυστικότητας της προδικασίας και του τεκμηρίου αθωότητας και θέμα μεροληψίας θέτει, την ίδια ώρα, και ο Δημήτρης Τσοβόλας, ο συνήγορος του κ. Παπαγγελόπουλου με μία μακροσκελή δήλωση προς τα ΜΜΕ, νωρίτερα σήμερα. Με την δήλωση αυτή, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός, μέσω του συνηγόρου του, προειδοποιεί ότι η επικείμενη συζήτηση στην ολομέλεια παραβιάζει τη μυστικότητα της προδικασίας, επικαλούμενος μάλιστα τα επιχειρήματα που είχε προβάλει στη μήνυση που είχε καταθέσει σε βάρος του κ. Παπαγγελόπουλου, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Κατάθεση Ξένης Δημητρίου

Από την ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή, ολοκληρώθηκε σήμερα η εξέταση της πρώην εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ