Κορονοϊός: Ακόμα 844 θάνατοι στη Βραζιλία – Δεν παίρνει κανένα μέτρο ο Μπολσονάρου!

Συνολικά 13.933 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τον covid-19 στην χώρα.

Ακόμα 844 θάνατοι από κορονοϊό καταγράφηκαν στην Βραζιλία και 13.944 νέα κρούσματα με τον θλιβερό απολογισμό στην χώρα να αυξάνεται τάχιστα.

Ο ημερήσιος αριθμός των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης είναι ο υψηλότερος που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα στην Βραζιλία.

Την ώρα λοιπόν που οι νεκροί έχουν φτάσει πλέον 13.933 και τα κρούσματα τα 202.918, ο Μπολσονάρου καλεί τους επιχειρηματίες να “χτυπήσουν” τα μέτρα και να αντισταθούν στον κυβερνήτη του Σάο Πάολο που τα εφαρμόζει!

Ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας ζήτησε από επιχειρηματίες να καταφέρουν «δυνατό χτύπημα» στον κυβερνήτη Ζοάο Ντόρια, ο οποίος επιβάλλει μέτρα περιορισμού στο Σάο Πάολο, την ατμομηχανή της βραζιλιάνικης οικονομίας.

Για τον Μπολσονάρου, ο οποίος εναντιώνεται τόσο στα μέτρα σε σημείο ηθικής αυτουργίας των θανάτων πλέον, δεν πρόκειται για τίποτε λιγότερο από έναν «πόλεμο» το διακύβευμα του οποίου είναι η τύχη της μεγαλύτερης οικονομίας της Λατινικής Αμερικής.

«Ένας άνδρας αποφασίζει (μόνος του) για το μέλλον του Σάο Πάολο, αποφασίζει για το μέλλον της οικονομίας της Βραζιλίας», υποστήριξε ο Μπολσονάρου κατά τη διάρκεια βιντεοδιάσκεψης με επικεφαλής μεγάλων επιχειρήσεων. «Το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό, έχουμε πόλεμο. Το διακύβευμα είναι η Βραζιλία», πρόσθεσε.

Ο κυβερνήτης Ντόρια επέβαλε στα τέλη Μαρτίου μέτρα που περιόριζαν εν μέρει την κυκλοφορία των πολιτών, το κλείσιμο των επιχειρήσεων η λειτουργία των οποίων δεν θεωρείται απολύτως απαραίτητη κ.ά.. Η ισχύς των μέτρων αυτών παρατάθηκε ως την 31η Μαΐου στην πολιτεία των 46 εκατομμυρίων κατοίκων. Πλέον, σκοπεύει να επιβάλλει πολύ πιο αυστηρά μέτρα στην πολιτεία του, που αποτελεί μακράν τη μεγαλύτερη εστία της πανδημίας, όπου καταγράφονταν ως χθες 54.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα (ή περί το 27% του συνόλου) και 4.315 θάνατοι (≈30%).

Ο Ντόρια, μαζί με άλλους περίπου δέκα κυβερνήτες, ανακοίνωσε προχθές Τετάρτη ότι κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και γυμναστήρια δεν θα ξανανοίξουν παρότι προεδρικό διάταγμα προσέθεσε τις επιχειρήσεις αυτών των τριών ειδών στις «απολύτως αναγκαίες», που πρέπει να επαναλειτουργήσουν, παρά την πανδημία.

«Για ακόμη μια φορά, ο πρόεδρος Μπολσονάρου παύει να υπερασπίζεται την υγεία των Βραζιλιάνων για να επιτεθεί σε εκείνους που προσπαθούν να σώσουν ζωές», στηλίτευσε ο Ντόρια μέσω Twitter. «Προτιμάει να κάνει τζετ-σκι, να ασκείται στη σκοποβολή ή να κάνει μπάρμπεκιου. Την ίδια ώρα χιλιάδες Βραζιλιάνοι πεθαίνουν».

Κυβερνήτες και δήμαρχοι απ’ άκρου σ’ άκρο της Βραζιλίας παίρνουν μέτρα για την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού προς μεγάλη απογοήτευση του προέδρου. Ο Μπολσονάρου προτρέπει καθημερινά τους Βραζιλιάνους να γυρίσουν στη δουλειά, την ώρα που η δημοτικότητά του πέφτει.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ