Πρόσφυγες και μετανάστες ενημερώνονται μέσω podcast για τον κορονοϊό


Εύκολη πρόσβαση στην ενημέρωση σχετικά με την Covid-19 για τους πρόσφυγες και μετανάστες που δε μιλούν ελληνικά παρέχει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), το SolidarityNow και το pod.gr, η πρώτη ελληνική πλατφόρμα που δημιουργεί και διανέμει podcast.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση η ενημέρωση γίνεται με podcasts (ψηφιακά αρχεία) τα οποία αποτελούν μια παραγωγή της Ύπατης Αρμοστείας, του SolidarityNow και του pod.gr.

Μέσα από την παραπάνω συνεργασία μεταδίδονται τα νέα για την πρόληψη και την προστασία από την Covid-19 και τις τρέχουσες επίσημες ανακοινώσεις που επιφέρουν αλλαγές στην καθημερινότητα όλων.

Θα παραχθούν επτά ενημερωτικά podcasts. Ήδη, έχουν δημοσιοποιηθεί τρία επεισόδια, με τίτλο «FAQsforMigrants& Refugees- SpreadtheNews, notthevirus»/ «Συχνές ερωτήσεις για Μετανάστες & Πρόσφυγες- Μεταδώστε την Είδηση, Όχι τον Ιό». Τα τρία νέα επεισόδια αφορούν τη φροντίδα ασθενών με Covid-19 στο σπίτι, την προστασία από τις ψευδείς ειδήσεις (Fake News) γύρω από τον ιό και τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων.

Όλα τα podcasts είναι διαθέσιμα σε πέντε γλώσσες – αραβικά, φαρσί, αγγλικά, ούρντου και γαλλικά. Τα επεισόδια μπορούν να τα ακούσουν όλοι αρκεί να έχουν ένα κινητό τηλέφωνο και πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Για εκείνους που δεν έχουν ίντερνετ θα δημιουργηθούν μια σειρά ραδιοφωνικών μηνυμάτων, που βασίζονται στα επίσημα κυβερνητικά μέτρα για την Covid-19. Δύο ραδιοφωνικά μηνύματα έχουν ήδη παραχθεί σχετικά με την κυβερνητική ανακοίνωση για την άρση περιορισμών λόγω κορονοϊού και την κυβερνητική οδηγία για τη θρησκευτική λατρεία και το Ραμαζάνι κατά την περίοδο αυτή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ