Δίκη Τοπαλούδη – Εισαγγελέας: «Απόρριψη όλων των ελαφρυντικών – Η συγγνώμη τους δεν ήταν ειλικρινής»

Δίκη Τοπαλούδη: Την απόρριψη όλων των ελαφρυντικών που αιτήθηκαν οι δυο κατηγορούμενοι για το βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη ζήτησε από το δικαστήριο η εισαγγελέας της έδρας με το ακροατήριο να ξεσπά σε χειροκροτήματα.

Ωστόσο, η πρόεδρος ζήτησε να μην το ξανακάνουν, διότι «δεν χειροκροτούμε στο δικαστήριο».

Σύμφωνα με την εισαγγελέα, οι δυο κατηγορούμενοι με τη στάση τους ενέπαιζαν καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης το δικαστήριο και δεν μεταμελήθηκαν πραγματικά. Αντίθετα, συνεχίζουν να διασύρουν τη μνήμη της Ελένης Τοπαλούδη.

«Δεν αξίζουν κανένα ελαφρυντικό», τόνισε χαρακτηριστικά στην αγόρευσή της η εισαγγελέας, η οποία επισήμανε ότι δεν άκουσε αλήθειες μέσα στη δικαστική αίθουσα.

Έκανε δε λόγο για έλλειψη ειλικρινούς θέσης μέχρι το τέλος και για ηθική διαστροφή του χαρακτήρα των κατηγορουμένων, την ώρα που τα στοιχεία της δικογραφίας βοούν.

«Αυτή η συγγνώμη που ακούστηκε δεν ήταν ειλικρινής, αυτοί μεταξύ τους γελάνε, καμία μεταμέλεια, καμία ειλικρινής συγγνώμη», υπογράμμισε η εισαγγελέας και προσέθεσε: «Ακόμη διασύρουν το θύμα, το οποίο κατάντησαν όπως κατάντησαν».

Κατά περίπτωση οι δυο κατηγορούμενοι αιτήθηκαν τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη, της καλής συμπεριφοράς στο δικαστήριο, του πρότερου σύννομου βίου και της μετεφηβικής ηλικίας.

Επιπλέον, ο Ροδίτης ζήτησε να του αναγνωριστεί ακαταλόγιστο ή επικουρικά μειωμένος καταλογισμός.

Μέσα στο δικαστήριο, ο πατέρας της Ελένης σήκωσε δυο φωτογραφίες της που έδειχναν το πρόσωπό της.

Το δικαστήριο αυτή την ώρα έχει αποσυρθεί για διάσκεψη επί των ελαφρυντικών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here