Κορονοϊός: Ελπίδα από τα αποτελέσματα πειραματικού εμβολίου του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης


Κορονοϊός: Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά είναι τα αποτελέσματα.

Να φρενάρει την διείσδυση του κορονοϊού στους πνεύμονες πειραματόζωων κατάφερε – σύμφωνα με την βρετανική Daily Mail – ένα πειραματικό εμβόλιο του πανεπιστημίου της Οξδόρδης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα το εμβόλιο χορηγήθηκε σε πιθήκους οι οποίοι εμφάνισαν αντισώματα μέσα σε 28 μέρες.

Σύμφωνα με δηλώσεις των ερευνητών οι πίθηκοι κατάφεραν να καταπολεμήσουν τον Covid – 19 πριν αυτός διεισδύσει στους πνεύμονές τους.

«Βόμβα» Πούτιν για ρωσικό εμβόλιο κατά του Covid – 19 τον Σεπτέμβριο

Στο ενδεχόμενο να υπάρξει εμβόλιο κατά του κορονοϊού από Ρώσους επιστήμονες ήδη από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο αναφέρθηκε ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης σε γενετικούς επιστήμονες και επιτελικά στελέχη του Συστήματος Υγείας.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η εφημερίδα το «Έθνος», ο Ρώσος ηγέτης επικρότησε τις εκθέσεις και εισηγήσεις των επιστημόνων, εκφράζοντας την έντονη επιθυμία του «το έργο σας να ολοκληρωθεί στις προθεσμίες, τις οποίες τώρα αναφέρατε, ώστε η καταχώρηση αυτού του εμβολίου κατά του κορονοϊού να πραγματοποιηθεί το Σεπτέμβριο».

Αρκετές συζητήσεις γίνονται για το εμβόλιο, που προετοιμάζεται εντατικά και συντονισμένα από πολλά ρωσικά κέντρα και επιστήμονες, υπό την επίβλεψη του Κέντρου Ιολογίας και Βιοτεχνολογίας «Βέκτορ», κορυφαίο στον κόσμο, το οποίο μεταξύ άλλων φημίζεται για τα εμβόλια κατά της αιμορραγικής ευλογιάς και του ιού Έμπολα. Ο Ρώσος ηγέτης κάλεσε μάλιστα τους επιστήμονες να μην παραλείψουν να σκεφτούν εγκαίρως και επιμελώς τα θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας από την ανακάλυψή τους, τα οποία θα πρέπει «αναμφίβολα να κατοχυρωθούν», καθώς διαμορφώνεται ένα πιεστικά ανταγωνιστικό διεθνές κλίμα γύρω από το θέμα του εμβολίου.

Κατά τον Ρώσο υπουργό Υγείας, Μιχαήλ Μουράσκο, τα πρώτα δείγματα ρωσικών εμβολίων θα χρησιμοποιηθούν για εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού περί τα τέλη Ιουλίου. Νωρίτερα ο πρόεδρος Πούτιν είχε συγχαρεί τους γενετικούς επιστήμονες γιατί «ανοίγουν το δρόμο» στη δημιουργία εξελιγμένων τεστ, εμβολίων και φαρμάκων, μεταξύ άλλων και κατά του κορονοϊού.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ