Νέα «σελίδα» από τη Δευτέρα: Τι αλλάζει σε μετακινήσεις, ποιες επιχειρήσεις ανοίγουν τις πόρτες τους

Ακόμη ένα βήμα προς τη «νέα πραγματικότητα»!

Η Ελλάδα κάνει ακόμη ένα βήμα προς την επιστροφή στην… κανονικότητα, καθώς από την 18η Μαΐου απελευθερώνονται οι μετακινήσεις, επιστρέφουν στις σχολικές και φροντιστηριακές τάξεις οι μαθητές του γυμνασίου και των δύο πρώτων τάξεων του λυκείου ενώ τις πόρτες τους ανοίγουν και αρκετές άλλες επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών.

Η τρίτη φάση του σχεδίου για την επιστροφή στην κανονικότητα –μια διαδικασία που από την αρχή της πανδημίας κυβερνητικά στελέχη προειδοποιούν πως θα είναι μακρόσυρτη- γίνεται με βάση αυστηρούς κανόνες ενώ προβλέπονται και τσουχτερά πρόστιμα για τους παραβάτες των μέτρων που έχουν οριστεί για την προστασία από τον κορωνοϊό.

Σήμερα, Κυριακή, ανοίγουν τις πόρτες τους για τους πιστούς και οι εκκλησίες, όπου θα πρέπει να τηρούνται αυστηρά μέτρα, όπως για παράδειγμα διατήρηση αποστάσεων.

Τα επιδημιολογικά στοιχεία της πανδημίας στη χώρα μας, όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί μετά από τη σταδιακή άρση του lockdown, οδήγησαν χθες και στην απόφαση για άνοιγμα της εστίασης μια εβδομάδα νωρίτερα, δηλαδή στις 25 Μαΐου αντί της 1ης Ιουνίου.

Η κυβέρνηση ζήτησε το Σάββατο από τους λοιμωξιολόγους να εξετάσουν το σενάριο αυτό και μετά από το «πράσινο φως» της υγειονομικής αυτής επιτροπής ανακοινώθηκε το άνοιγμα της εστίασης.

Οι αυστηροί κανόνες που θα ισχύσουν αναμένεται να ανακοινωθούν το απόγευμα της Κυριακής στις 18:00 από τον υφυπουργό Ανάπτυξης, Νίκο Παπαθανάση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here