Κέικ σοκολάτας με πουρέ κάστανο: Η καλύτερη συνταγή για να καταλάβεις ότι έρχεται ο χειμώνας


Ο καλύτερος τρόπος για να καταλάβεις ότι μπαίνει ο χειμώνας είναι φουρνίζοντας ένα υγρό-σοκολατοκέικ με επίγευση κάστανο. Όλο το σπίτι μυρίζει κάστανο και νιώθεις την ανάγκη να κάνεις αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα.

Κέικ σοκολάτας με πουρέ κάστανο

Υλικά:
Για το κέικ

435 γρ κρέμα/πουρέ κάστανου (διαθέσιμο στα περισσότερα σούπερ μάρκετ)
140 ml κρέμα γάλακτος
Βούτυρο 50 γρ (μαλακό)
5 ασπράδια αυγών
80 γρ ζάχαρη άχνη
300 γρ μαύρη σοκολάτα, λιωμένη
6 κουταλιές της σούπας αλεύρι

Για το icing
110 γρ. τυρί κρέμα σε θερμoκρασία δωματίου
50 γρ. βούτυρο σε θερμoκρασία δωματίου
1 κ. γλ. εσάνς βανίλιας ή πορτοκαλιού
2 φλ. ζάχαρη άχνη (τη ρίχνουμε σιγά-σιγά)
2 κουταλιές της σούπας γάλα

Εκτέλεση: Για το κέικ
Ανακατεύουμε τον πουρέ κάστανου με την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο.
Τα ανακατευουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.
Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε ένα μπολ και προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρηάχνη, σαν να φτιάχνουμε μαρέγκα.
Ανακατεύουμε το μείγμα κάστανο με τη σοκολάτα και το αλεύρι και διπλώνουμε μέσα το μείγμα μαρέγκας.
Μεταφέρουμε σε ένα ταψί με αποσπόμενη βάση (ή τσέρκι) με διάμετρο 24 εκατοστά περίπου και ψήνουμε για 50 λεπτά.
Αφήνουμε το κέικ να έρθει σε δερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον 1 ώρα.

Για το icing
Χτυπάμε το βούτυρο με το τυρί κρέμα, προσθέτουμε την εσάνς και λίγη-λίγη τη ζάχαρη.
Σταδιακά και με προσοχή ρίχνουμε λίγο γάλα (ίσως δεν το χρειαστεί όλο).
Ελέγχουμε να έχει τη ρευστότητα που θέλουμε για να καλύψουμε το κέiκ.

H συνταγή είναι από τον food blogger Γαβριήλ Νικολαΐδη

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ