Ηλεία: Συνελήφθη ένας από τους δράστες της ληστείας με λεία 1.000.000 ευρώ

Στα χέρια αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας έπεσε το μεσημέρι του Σαββάτου (16/05) στο Παλούκι Ηλείας ένας 43χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Πύργου, για ληστεία απλή και επικίνδυνη σωματική βλάβη, διακεκριμένες φθορές και παράβαση του νόμου για τα όπλα

Στις 30 Δεκεμβρίου 2018, τα ξημερώματα, σε χωριό της Αρχαίας Ολυμπίας, ο συλληφθείς, από κοινού με άγνωστους συνεργούς του, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, φορώντας γάντια και φέροντας πυροβόλα όπλα και μαχαίρι, μετέβησαν με δύο αυτοκίνητα στην πατρική κατοικία 52χρονου χρυσοχόου, όπου, αφού τη διέρρηξαν, μπήκαν στο εσωτερικό της.

Στη συνέχεια με την άσκηση σωματικής βίας και με την απειλή πυροβόλων όπλων ακινητοποίησαν τους σύνοικους του 52χρονου, τραυματίζοντας επικίνδυνα τον ίδιο και την μητέρα του, ενώ αφαίρεσαν από τον παθόντα τα κλειδιά του αυτοκινήτου του, το οποίο ήταν σταθμευμένο μπροστά από την οικία.

Έπειτα, οι δράστες αφαίρεσαν μέσα από το αυτοκίνητο έξι σακίδια με κοσμήματα διαφόρων ειδών, τα οποία κατείχε ο 52χρονος, προκειμένου να τα δειγματίσει σε διάφορα χρυσοχοεία της περιφέρειας και η αξία τους ανέρχεται τουλάχιστον στο 1.000.000 ευρώ.

Από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι μια συνεργός των δραστών, τον Ιανουάριο του έτους 2019, είχε πουλήσει σε ενεχυροδανειστήριο στην Ηλεία 53 χρυσά δαχτυλίδια, τα οποία ήταν μέρος των αφαιρεθέντων κοσμημάτων από την ληστεία.

Επιπλέον, λάμβανε οδηγίες για την πώληση των αφαιρεθέντων κοσμημάτων από τον συλληφθέντα αλλοδαπό και τον ενημέρωνε για την εξέλιξη της εκάστοτε συναλλαγής.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here