Αναγνώστης για αφορισμούς Αμβρόσιου


Διαβάζω σήμερα ότι ο τέως Μητροπολίτης Καλαβρύτων ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ προέβηκε σε αφορισμό εναντίον΄ τριών πολιτικών προσώπων και συγκεκριμένα κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, της Νίκης Κεραμέως και του Νίκου Χαρδαλιά. Βέβαια ο αφορισμός αυτός θεωρείται άκυρος και ως ποτέ γενόμενος, όπως εξήγησε η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κατόπιν ερωτήσεων κάποιων δημοσιογράφων.

Αλλά όμως αφορισμός σημαίνει ΚΑΤΑΡΑ ενός Δεσπότη εναντίον κάποιου ή κάποιων συνανθρώπων μας. Αφορισμός τη σημερινή εποχή, αφορισμός στον 21ο αιώνα που βρισκόμαστε; Τι είναι αυτά τα πράγματα; Είναι τεράστιο λάθος, είναι ντροπή, είναι αμαρτία ενός ρασοφόρου αξιωματούχου να θέλει να καταραστεί κάποιους επειδή δεν συμφωνούν μαζί του για κάποιο θρησκευτικό θέμα.

Δηλαδή ή ανακαλείς για ότι είπες ή θα σε καταραστώ γιαυτό που είπες. Η κίνηση αυτή θεωρείται στιγνή ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ, ενώ ο ίδιος ο ΧΡΙΣΤΟΣ είπε στο λαό «΄Οστις θέλει οπίσω μου ελθείν». Δεν είπε ακολουθίστε με υποχρεωτικά, διαφορετικά θα σας καταραστώ επειδή δεν έρχεστε μαζί μου; Τι ποια ωραιότερη Δημοκρατία απ΄αυτή του Χριστού; Και έρχεται τώρα ένας ρασοφόρος αξιωματούχος να καταστρατηγήσει αυτή τη Δημοκρατία που θέλήσε ο ίδιος ο ΘΕΟΣ;

Δηλαδή ή ανακαλείς αυτά που είπες για τη Θεία Κοινωνία ή θα σε αφορήσω, εν ολίγοις θα σε καταραστώ. Μέση λύση για τον Δεσπότη αυτόν δεν χωράει.

Ο Δεσπότης λοιπόν αυτός αμάρτησε διότι δεν σεβάσθηκε τη δημοκρατία του Χριστού και με την ενέργειά του αυτή επέφερε δικτατορία επειδή έτσι το θέλει αυτός.

Αναμένουμε λοιπόν την απόφαση ολόκληρης της ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ να δούμε τι θα πράξει εναντίον αυτού του πρώην Μητροπολίτη Καλαβρύτων. Θα τον αφήσει έτσι ασύδοτο να ενεργεί αυτός όπως θέλει ή θα φερθεί όπως πρέπει, να του αφαιρέσει δηλαδή το αξίωμα του Μητροπολίτη και να τον φέρει στις τάξεις των μοναχών, δηλαδή των απλών καλογήρων. Αναμένομεν…

Αναγνώστης

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι απόψεις και καταγγελίες αναγνωστών, άλλων site ή blogs που αναδημοσιεύονται από το portal δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τις απόψεις των συντακτών ή του «tromaktiko». Πιστεύουμε στην ελευθερία του λόγου και της άποψης και συνεχίζουμε από τις 08/10/2018 (όπου άλλαξε η δημοσιογραφική ομάδα) να δημοσιεύουμε κάθε είδους καταγγελία ή άποψη αναγνώστη που έχει απτά στοιχεία και είναι τεκμηριωμένη. Τα email σας μπορείτε να τα στέλνετε στο: [email protected]


2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ίσως κάποιοι σαν και αυτόν τον κύριο δεν θα έπρεπε να είναι αξιωματούχοι της εκκλησίας μας η ούτε καν ιερωμένοι, διότι αυτοί οι άνθρωποι δεν διδάσκουν αγάπη που διδάσκει η χριστιανική θρησκεία αλλά μάλλον μίσος και εκδίκηση !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. Βικιλεξικό !
    1.αφορισμός < αρχαία ελληνική ἀφορισμός < ἀφορίζω (ξεχωρίζω, διαιρώ) < ἀπό + ὁρίζω
    2.αφορισμός < μεσαιωνική ελληνική αφορισμός < αρχαία ελληνική αφορισμός ἀφορισμός < ἀφορίζω (ξεχωρίζω, διαιρώ) < ἀπό + ὁρίζω
    δεν είναι κατάρα ο αφορισμός . λάθος το θέσατε .και νομιζω με την δυναμη που του δινει η ιδια η εκκλησια της ελλαδας μπορει να αφορίσει ,ο μητροπολίτης .οπως επίσης ειναι και ο ιδιος υπεύθυνος να κανει ανάκληση του συμβάντος του αφορισμού .

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ