Άδωνις: Διαφήμιση για τον τουρισμό το άνοιγμα των παραλιών – Τι είπε για τη μείωση ενοικίου


Το ενδεχόμενο να παραταθεί η ρύθμιση για τη μείωση των ενοικίων έως το τέλος του έτους απέκλεισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, καθώς δεν θα το άντεχε ο κρατικός προϋπολογισμός.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Γεωργιάδης διευκρίνισε ότι τo μέτρο θα συνεχισθεί μόνο για τις επιχειρήσεις που θα παραμείνουν κλειστές με κρατική εντολή. ενώ παραδέχθηκε ότι είχε σχηματισθεί λανθασμένη εντύπωση για παράταση του μέτρου, διευκρίνισε όμως ότι κάτι τέτοιο δεν γίνεται διότι θα αποτελούσε παρέμβαση του κράτους στην αγορά ακινήτων, ενώ θα προκαλούσε προβλήματα και σε εκείνα τα ακίνητα που έχουν αγοραστεί με δάνεια.

Για τις παραλίες

Αυτό που έγινε το Σαββατοκύριακο στις παράλιες ήταν η καλύτερη διαφήμιση για την Ελλάδα, γιατί περάσαμε την εικόνα ότι άνοιξαν οι παράλιες μας και μάλιστα με τάξη, είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο ξένος τύπος είδε το άνοιγμα των παραλιών και έγιναν αφιερώματα σε όλα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Σχετικά με το θέμα της απαγόρευσης ποτού και μουσικής στις παραλίες ο κ. Γεωργιάδης είπε πως με το άνοιγμα των παραλιών δεν θα πηγαίναμε κατευθείαν σε πλήρη απελευθέρωση, έπρεπε πρώτα να ελέγξουμε ότι τηρούνται οι κανόνες.

Για την εστίαση

Όσον αφορά τα καταστήματα εστίασης που πρόκειται να ανοίξουν την ερχόμενη Δευτέρα, 25/5, ο υπουργός είπε ότι το σχέδιο που εκπόνησε το υπουργείο Ανάπτυξης προβλέπει ειδικές ρυθμίσεις για τα καταστήματα που έχουν πληγεί.

Συγκεκριμένα, ειδικές ρυθμίσεις προβλέπονται για τα καταστήματα που είναι περίκλειστα και δεν έχουν παράθυρα για να αερίζονται ώστε να χρησιμοποιούν τον εσωτερικό χώρο.

Σύμφωνα με τα μέτρα που τέθηκαν, τα καταστήματα εστίασης έχουν τη δυνατότητα να λειτουργήσουν, το λιγότερο το 80% της παλιάς τους δυναμικότητας. Σε πολλές περιπτώσεις με την παραχώρηση του δημοσίου δρόμου θα έχουν πολύ πάνω από το 110%, έως και 160%, της προηγούμενης δυναμικότητάς τους.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ