Δημοτικά σχολεία: Πότε θα ανοίξουν; Όλα τα δεδομένα – Τι είπε ο Γεραπετρίτης


Για το άνοιγμα το Δημοτικών Σχολείων μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΪ ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Όπως είπε ο υπουργός Επικρατείας, η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη επαρκή επιστημονικά δεδομένα για το άνοιγμα των Δημοτικών Σχολείων και θα περιμένει πρώτα να περάσουν 14 ημέρες από το άνοιγμα της αγοράς και της επιστροφής της Γ’ Λυκείου στα σχολεία στις 11 Μαΐου.

Για το θέμα των Δημοτικών Σχολείων τοποθετήθηκε και η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Δευτέρας (18/05). Σε ερώτηση για το τι προβλέπεται για το Δημοτικό, η υφυπουργός απάντησε ότι μετά τις 20 Μαΐου θα είναι η κρίσιμη εβδομάδα για να ληφθούν αποφάσεις για το άνοιγμα και αυτών των σχολείων ή όχι. «Δεν υπάρχει σενάριο για άνοιγμα μόνο για την Ε’ και τη ΣΤ’ Δημοτικού», ξεκαθάρισε. «Η πορεία του ιού δείχνει θετικά στοιχεία για να γυρίσουμε όλοι σταδιακά στην καθημερινότητα. Μετά λοιπόν και την προσεκτική αποτίμηση των οδηγιών από τους ειδικούς, θα αποφασίσουμε», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα στις σχολικές αίθουσες επέστρεψαν οι μαθητές της Α’ και της Β’ Λυκείου και οι μαθητές των Γυμνασίων.

Δείτε ΕΔΩ πώς επέστρεψαν σήμερα οι μαθητές στα σχολεία

«Κανένας λόγος για πρόωρες εκλογές»

Ο κ. Γεραπετρίτης υπογράμμισε επίσης ότι δεν υφίσταται κανένας λόγος για πρόωρες εκλογές, καθώς «θα έδινε λάθος μήνυμα στην κοινωνία». Το ζήτημα είναι και ηθικό, όπως προσέθεσε ο υπουργό, γιατί δεν μπορείς να κεφαλαιοποιείς επάνω σε μια υγειονομική κρίση.

Αναφορικά με τον ανασχηματισμό δήλωσε ότι δεν πρέπει να γίνει εν θερμώ. «Θα πρέπει να ξεπεράσουμε τα άμεσα δεινά της κρίσης και σε ουδέτερο χρόνο να το συζητήσουμε».

Ξεκαθάρισε, τέλος, ότι οι βασικές κατευθύνσεις και προτεραιότητες της κυβερνητικής πολίτικης δεν έχουν αλλάξει παρά το απρόβλεπτο της πανδημίας.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ