Ν. Σμύρνη Λάρισας: Γενέθλια στην καραντίνα για έναν 87χρονο με τους εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού


Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Ε.Ε.Σ.) βρίσκεται στο πλευρό των υπερήλικων συμπολιτών μας.

Ειδικότερα, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Λάρισας βρίσκεται στο επίκεντρο των δυσμενών καταστάσεων της πανδημίας του Covid-19, ενώ λειτουργεί με συνέπεια, γνώση και επαγγελματισμό προκειμένου να τηρηθεί στο έπακρο η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας.

Έχοντας ως καθημερινό του στόχο να εντοπίσει τους δυνητικούς κινδύνους και τις πηγές τους για την υγεία και την ασφάλεια των πολιτών, καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες στο δύσκολο αγώνα, για την επίτευξη του στόχου «υγεία για όλους».

Το Σώμα Σαμαρειτών, κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κάλυψης στην καραντίνα της περιοχής της Νέας Σμύρνης, ήρθε σε επαφή με μοναχικό υπερήλικο συμπολίτη μας, ο οποίος περνούσε μόνος, ώρες σκυθρωπός στα σκαλοπάτια του σπιτιού του. Τον προσέγγισαν και κατάφεραν να του προσφέρουν το χαμόγελο. Έγιναν, έστω και παροδικά, οι δικοί του άνθρωποι. «Τα παιδιά με τα κόκκινα», όπως τους αποκαλούσε.

Την ημέρα των γενεθλίων του υπερήλικου, οι Εθελοντές Σαμαρείτες, με συνοδεία ποντιακής λύρας, του τραγούδησαν τα χρόνια πολλά παίρνοντας μέρος της θλίψης, του φόβου και της μοναξιάς.

Τελικά δεν χρειάζονται πολλά για να δώσεις χαρά, αισιοδοξία, δύναμη και κουράγιο.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ