Αποζημίωση ειδικού σκοπού: Πότε θα πληρωθούν όσοι βρίσκονται σε αναστολή τα 800 και 534 ευρώ


Μέσα στην εβδομάδα αναμένονται να πληρωθούν την αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 800 ευρώ οι ειδικές κατηγορίες εργαζομένων ενώ θα πληρωθεί και η οικονομική ενίσχυση των 600 ευρώ σε όσους επιστήμονες δεν έχει ακόμη καταβληθεί.

Στα τέλη Μαΐου θα πληρωθούν όσοι εργαζόμενοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους 800 ευρώ δεν έχουν πληρωθεί μέχρι σήμερα λόγω λάθους στο iban και περαιτέρω διασταυρώσεων.

Παράλληλα για τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε αναστολή της σύμβασης εργασίας τους τον Μάιο καθώς οι επιχειρήσεις που εργάζονται παραμένουν κλειστές προβλέπεται η καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού ανάλογα με τις ημέρες αναστολής το διάστημα 5 με 10 Ιουνίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι μπορούν να υποβάλλουν μόνο τροποποιητικές υπεύθυνες δηλώσεις από τις 19 Μαΐου έως και την 1η Ιουνίου.

Οι εργαζόμενοι που παραμένουν σε αναστολή υποχρεωτικά εντός του Μαίου για 3 έως 24 ημέρες θα λάβουν ειδική αποζημίωση αναλογική των ημερών της αναστολής με δεδομένο ότι οι 30 ημέρες αντιστοιχούν στο ποσό των 534 ευρώ.

Για τους εργαζόμενους που βρίσκονται τον Μάιο σε αναστολή της σύμβασης εργασίας τους και εργάζονται σε επιχειρήσεις που επανελειτουργούν τον Μάιο ή πλήττονται σημαντικά βάσει ΚΑΔ θα η καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού θα πραγματοποιηθεί από 10.6.2020 έως και 12.6.2020.

Οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που επαναλειτουργούν θα λάβουν αναλογική ειδική αποζημίωση ανάλογα με τις μέρες που μένουν σε παράταση αναστολής, με βάση υπολογισμού το ποσό που αντιστοιχεί στις 30 ημέρες ανέρχεται στα 534 ευρώ.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ