Κόκκινα δάνεια: Από από 1η Σεπτεμβρίου ξεκινούν οι πλειστηριασμοί


Μετά τις διακοπές ξεκινούν οι πλειστηριασμοί. 

Ενημερώνοντας την εθνική αντιπροσωπεία για τα βήματα που γίνονται σχετικά με την επαναφορά της κανονικότητας σε όλους τους τομείς της δικαιοσύνης, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Κράνης, επανέλαβε ότι οι πλειστηριασμοί ματαιώνονται μέχρι τις 31 Ιουλίου 2020.

Όπως σημείωσε ο κ. Κράνης «καθώς μεσολαβούν οι διακοπές του Αυγούστου, οι πλειστηριασμοί τοποθετούνται από 1η Σεπτεμβρίου και μετά».

Πρακτικά λοιπόν, μέχρι 31 Ιουλίου 2020, όσοι δανειολήπτες πληρούν τις σχετικές προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος μπορούν να καταθέσουν αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα προστασίας της α΄κατοικίας .

Τι κερδίζει όποιος καταθέσει αίτηση, ποια τα οφέλη;

Ο δανειολήπτης μπορεί να λάβει επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής έως τα 25 χρόνια (ανάλογα την ηλικία του) και ενδεχομένως κούρεμα της οφειλής του αν ο λόγος υπόλοιπο οφειλής/ αξία ακινήτου είναι μεγαλύτερος από 1,2.

Παράλληλα όμως θα μπορεί να λάβει και επιδότηση της δόσης που θα προκύψει από το κράτος που για τα στεγαστικά κυμαίνεται από 20% έως 50% ανάλογα τα εισοδηματικά κριτήρια, ενώ για τα επαγγελματικά δάνεια είναι σταθερή στο 30%.

Προστασία υπάρχει και για όσους καταφέρουν να καταθέσουν αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα ενώ πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι τον Αύγουστο υπάρχει «πάγωμα» δικαστικών και διαδικαστικών πράξεων. Έτσι, υπάρχει ένα πλέγμα προστασίας της α΄κατοικίας τουλάχιστον μέχρι αρχές Σεπτέμβρη.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ