Άνοιγμα σχολείων: Διχασμένοι οι ειδικοί για τα Δημοτικά – «Ούτε η διεθνής κοινότητα έχει αποφασίσει»


Ο «γρίφος» της επαναλειτουργίας των δημοτικών σχολείων συνεχίζει να παραμένει άλυτος.

Διχασμένη είναι η διεθνής κοινότητα στο ζήτημα της επιστροφής των μαθητών ηλικίας Δημοτικού στα θρανία.

Αυτό τόνισε μιλώντας το πρωί της Τρίτης (19/05) στον ΑΝΤ1, ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης.

«Δεν υπάρχει απόφαση για το τι θα γίνει με τα παιδιά του Δημοτικού και γενικά η διεθνής κοινότητα είναι διχασμένη για τις μικρότερες ηλικίες. Αυτή τη στιγμή τα στοιχεία είναι αντικρουόμενα, δεν πρόκειται για εξίσωση που έχει μια λύση».

Ο κ. Μαγιορκίνης επεσήμανε ότι «δεν μας βοηθούν αυτή τη στιγμή τα στοιχεία για να αποφασίσουμε. Καταρχήν πρέπει να δούμε πώς κινείται η επιδημία και αν η επιδημία κινείται σε χαμηλά επίπεδα, να διαπιστώσουμε κατά πόσο τα παιδιά βρίσκονται όντως στα σπίτια τους και όχι έξω. Γιατί μπορεί να κυκλοφορούν μεταξύ τους οπότε τι να πάνε σχολείο τι να πάνε παιδική χαρά. Όλα αυτά πρέπει να μπουν στη ζυγαριά», πρόσθεσε και τόνισε «δεν υπάρχει 100% απάντηση αυτή τη στιγμή».

Επίσης, ο καθηγητής σημείωσε ότι τα ενθαρρυντικά στοιχεία που δόθηκαν χθες για τον κορονοϊό αφορούν στο διάστημα μετά την 4η Μαΐου.

Για τα μόλις δύο κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες ο κ. Μαγιορκίνης σχολίασε: «Να περιμένουμε σήμερα και αύριο γιατί η Δευτέρα είναι «αργή» ημέρα καθώς ακολουθεί το Σαββατοκύριακο που οι άνθρωποι δεν πηγαίνουν να εξεταστούν και κάποια εργαστήρια δουλεύουν. Πάντως και το Σαββατοκύριακο δεν ήταν πολλά, θεωρώ ότι είμαστε σε πολύ καλό σημείο».

«Έχουμε αρχίσει να χαλαρώνουμε στα ΜΜΜ. Είναι άσχημες εικόνες που είδαμε τις προηγούμενες ημέρες, θα πρέπει να προσέχουμε. Δεν νομίζω ότι γίνεται επί τούτου αλλά θα πρέπει να βρούμε ένα τρόπο αυτές οι εικόνες να σταματήσουν να υπάρχουν γιατί θα έχουμε πρόβλημα».

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ