Άρση μέτρων: Το αδιαχώρητο για δεύτερη ημέρα έξω από την Υπηρεσία Ασύλου στην Κατεχάκη (vids)

Εικόνες συνωστισμού για δεύτερη ημέρα καταγράφονται έξω από την Υπηρεσία Ασύλου στη λεωφόρο Κατεχάκη, αφού πρόσφυγες και μετανάστες προσέρχονται μαζικά για να τακτοποιήσουν τα χαρτιά τους.

Τα κεντρικά γραφεία της υπηρεσίας επανήλθαν σε λειτουργία χθες, Δευτέρα 18 Μαΐου, αφού είχαν μείνει κλειστά για δύο μήνες λόγω των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Σήμερα έχουν τοποθετηθεί κάποια κάγκελα αλλά και πάλι ο κόσμος που έχει συγκεντρωθεί είναι πολύς και δεν τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις. Ο συνωστισμός οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι για τις επόμενες δύο εβδομάδες η Υπηρεσία Ασύλου θα εξετάζει μόνο προσφυγές και συνεντεύξεις.

Δείτε βίντεο:

Το υπουργείο Μετανάστευσης είχε ενημερώσει ότι για την αποφυγή συγχρωτισμού του προσωπικού θα εφαρμόζεται η προσέλευση στους χώρους εργασίας του 50% των εργαζομένων και ταυτόχρονα θα γίνεται χρήση των δυνατοτήτων τηλεργασίας, ωστόσο, το πρόβλημα δεν δημιουργήθηκε εντός του κτηρίου όπου στεγάζεται η Υπηρεσία, αλλά έξω από αυτό.

Από το υπουργείο είχαν δοθεί σαφείς οδηγίες για την εφαρμογή όλων των απαραίτητων μέτρων υγειονομικής προστασίας από τον κορονοϊό, ενώ υπήρχε σύσταση για χρήση μάσκας κατά την είσοδο στους χώρους της Υπηρεσίας Ασύλου, κάτι που, όπως φαίνεται και στις εικόνες, δεν τηρήθηκε, όπως και η σύσταση για τις αποστάσεις ασφαλείας.

Δείτε βίντεο από την κατάσταση που επικρατούσε χθες, Δευτέρα (18/05):

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, παρατείνεται, από την ημερομηνία λήξης τους και για έξι μήνες, η ισχύς των αδειών διαμονής, καθώς και των δελτίων αιτούντων διεθνή προστασία. Με αυτόν τον τρόπο, ο στόχος είναι να αποφευχθεί η διοικητική επιβάρυνση της Υπηρεσίας και να διασφαλιστεί η εύρυθμη επαναλειτουργία της.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here