Υπόθεση Novartis – Παπαγγελόπουλος: Εκδικητική πολιτική δίωξη σε βάρος μου


Εκδικητική πολιτική δίωξη σε βάρος του κατήγγειλε από το βήμα της Βουλής, όπου συζητείται η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για διεύρυνση του κατηγορητηρίου, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης ο οποίος ερευνάται από την Προανακριτική για την τέλεση τυχόν ποινικών αδικημάτων, υποστήριξε πως δεν υπάρχει κανένα επιβαρυντικό στοιχείο σε βάρος του και πως στόχος των κατηγόρων του είναι να πληγεί ο Αλέξης Τσίπρας και η προηγούμενη κυβέρνηση.

«Στόχο έχουν ακόμη, να εμφανίσουν το τεράστιο σκάνδαλο της Novartis ως ανύπαρκτο και σκευωρία», ανέφερε και έκανε λόγο για θησαυρό που αποδείχθηκε άνθρακες.

«Σκοπός της ζωής μου είναι η αλήθεια και η ουσία της υπόθεσης», είπε και ευχήθηκε -«ολόψυχα», όπως είπε, να παραπεμφθεί στο Ειδικό Δικαστήριο για να συνεχίσει να βασανίζει τους κατηγόρους του με την αλήθεια.

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος αναφέρθηκε σε κάθε μια από τις καταθέσεις που τον ενοχοποιούν, αυτές δηλαδή, της Γεωργίας Τσατάνη, της Ελένης Ράικου, του Ιωάννη Αγγελή, Παναγιώτη Αθανασίου και του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή.

«Μετά τις γιορτές (σ.σ. των Χριστουγέννων) μου πρότεινε όταν επιστρέψω από την Κρήτη να τα πούμε από κοντά. Πρέπει να είμαι μεγάλος μάστορας στον εκβιασμό, ώστε τα θύματά μου να επιδιώκουν την παρέα μου, μετά βγήκε ότι της είπα ότι δεν θα κάνει Χριστούγεννα», υποστήριξε.

Για την κατάθεση του εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος Παναγιώτη Αθανασίου, σημείωσε πως η κατάθεσή του είναι παράνομη και αντισυνταγματική, καθώς «δεν έχουν σχέση όσα κατέθεσε με όσα διερευνά η προκαταρκτική. Ο κ. Αθανασίου προσπαθεί να ξεπλύνει το μεγάλο σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ».

Εκτενή αναφορά έκανε στην πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Ράικου.

«Στη σατανική μεθόδευση για τη συγκάλυψη του σκανδάλου της λίστας Λαγκάρντ δεν μπορεί να μην είχε ρόλο η κ. Ράικου. Κανείς δεν είχε ακούσε τίποτα και δεν γνώριζε για τον Ρασπούτιν, και θυμήθηκε η κυρία Ράικου ότι της το είχα πει πριν 15 χρόνια στο γραφείο της. Όταν παραιτήθηκε η κυρία Ράικου είχε ενημερωθεί ότι θα έβγαιναν ονόματα γιατρών που τα έπαιρναν από τη Novartis. Τα σχετικά έγγραφα τα έλαβε πριν αποχωρήσει από τη θέση της εισαγγελέως Διαφθοράς. Ήξερε για τα εμβάσματα και δεν μπορούσε να τα δικαιολογήσει. Επειδή είχε λερωμένη τη φωλιά της προσπάθησε να έχει καλή σχέση μαζί μου. Με έβλεπε κατ’ ιδίαν. Συναντηθήκαμε 2 ή 3 φορές τουλάχιστον σε γεύματα 2-3 ατόμων εκτός από εμάς τους 2, που τα είχε προσκαλέσει η ίδια, πρόσωπα που εμπιστευόταν. Για όλα αυτά υπάρχουν μάρτυρες. Στην πρώτη της κατάθεση δεν αναφέρθηκε στον Ρασπούτιν. Ξέχασε και τον Ρασπούτιν και τα εμβάσματα κλπ» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Αναφερόμενος στη συνάντηση με τον Σάμπυ Μιωνή στο γραφείο του Νίκου Παππά στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Παπαγγελόπουλος είπε ότι έγινε με πρωτοβουλία του τότε υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής με αίτημα του επιχειρηματία και πίεση του Νετανιάχου.

«Η συνάντηση με τον Μιωνή κράτησε περίπου μισή ώρα. Όταν έφτασα στο γραφείο του Παππά, ο Μιωνής ήταν ήδη εκεί. Με έντονο ύφος ζητούσε να παρέμβουμε σε εκκρεμείς του υποθέσεις. Αποχώρησε σε πιο έξαλλη κατάσταση και είπε “με λάθος Εβραίο τα βάλατε. Θα δείτε τι θα πάθετε”. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η συνάντηση των τριών μας έγινε με δική του πρωτοβουλία για να ζητήσει πολιτική παρέμβαση για τις υποθέσεις του. Κι ενώ του αρνηθήκαμε, επέστρεψε», υποστήριξε.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ