Συναγερμός στην Κίνα: Μετά την Ουχάν, σε lockdown η Σουλάν

κληρά μέτρα από τις αρχές για να μην ζήσουν δεύτερο κύμα πανδημίας.

Σε lockdown, όπως ακριβώς εκείνο που επιβλήθηκε στη Ουχάν μετά τη διασπορά του νέου κορονοϊού, τέθηκε μία ακόμη πόλη της Κίνας, η Σουλάν των περίπου 700.000 κατοίκων, στην επαρχία Τζιλίν. Οι αρχές έλαβαν την απόφαση να περιορίσουν τους κατοίκους στα σπίτια τους, έπειτα από αύξηση των κρουσμάτων στη συγκεκριμένη περιοχή το τελευταίο δεκαπενθήμερο.

Όλα τα χωριά και τα συγκροτήματα κατοικιών στην πόλη έχουν σφραγιστεί, και μόνο ένα άτομο από κάθε νοικοκυριό επιτρέπεται να κυκλοφορεί για δύο ώρες κάθε δεύτερη ημέρα για να προμηθευτεί είδη πρώτης ανάγκης.

Στα συγκροτήματα υπάρχει πλέον μόνο μία είσοδος και μία έξοδος για οχήματα έκτακτης ανάγκης και απαγορεύτηκε η είσοδος σε μη κατοίκους και ξένα οχήματα. Εφόσον υπάρχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα σε μια κοινότητα, κανείς δεν μπορεί να εισέλθει ή να εξέλθει.

Η πόλη χαρακτηρίστηκε υψηλού κινδύνου την περασμένη εβδομάδα, αφότου διαγιγνώστηκαν νέα κρούσματα, τα οποία συνδέονται με μια γυναίκα που δεν είναι γνωστό εάν ταξίδεψε ή εκτέθηκε αλλιώς στον ιό. Σε απάντηση, οι αρχές διέταξαν το προσωρινό κλείσιμο δημόσιων χώρων, σχολείων και δημόσιων συγκοινωνιών.

Το βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, που συνορεύει με τη Ρωσία και τη Βόρεια Κορέα, προκαλεί ανησυχία στο Πεκίνο καθώς έχουν αναφερθεί αρκετές περιπτώσεις «εισαγόμενων» κρουσμάτων και στη συνέχεια κοινοτική μετάδοση.

Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 34 επιβεβαιωμένα κρούσματα στην επαρχία Τζιλίν, όπως μεταδίδει ο Guardian.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here