Δήμος Αθηναίων: 800 ευρώ αποζημίωση στον Κραουνάκη για τα τραγούδια του που ερμήνευσε η Πρωτοψάλτη


 Ο Δήμος Αθηναίων εξέδωσε ένταλμα πληρωμής πνευματικών δικαιωμάτων ύψος 800 ευρώ προς την ΑΕΠΙ, για τα τραγούδια του Σταμάτη Κραουνάκη που ερμήνευσε η Άλκηστις Πρωτοψάλτη κατά η διάρκεια της κινούμενης συναυλίας.

Η πληρωμή των πνευματικών δικαιωμάτων απαιτήθηκε από τον μουσικοσυνθέτη, ο οποίος με εξώδικη διαμαρτυρία προς το ΔΣ Αθηναίων και την εταιρεία «Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων Α.Ε», ζητούσε εντός πέντε ημερών να ενημερωθεί σχετικά με τις προθέσεις του Δήμου, καθώς όπως ανέφερε το ποσό επιθυμούσε να το καταβάλει υπέρ των πασχόντων και αδυνατούντων δημιουργών καλλιτεχνών.

Η αντίδραση του Δήμου Αθηναίων ήταν αστραπιαία ικανοποιώντας τις απαιτήσεις του καλλιτέχνη. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κραουνάκης μέσα από δηλώσεις και αναρτήσεις που έκανε σε social media, είχε εκφράσει την δυσαρέσκειά του.

Η συναυλία είχε πραγματοποιηθεί στις 25 Απριλίου και όπως έγινε γνωστό ήταν μια επιθυμία της ίδιας της Άλκηστις Πρωτοψάλτη. Η μπάντα είχε ξεκινήσει από την Τεχνόπολη, με προορισμό τους πιο κεντρικούς δρόμους και γειτονιές της Αθήνας.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ