Χαρδαλιάς: Ξεκινούν τη Δευτέρα οι μετακινήσεις στα νησιά


Κορονοϊός: Για τις μετακινήσεις από και προς τα νησιά μίλησε μεταξύ άλλων την Τρίτη (19/5) ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της τυπικής ενημέρωσης για την πορεία του κορονοϊού στην χώρα μας.

Όπως τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας: «οι εικόνες της Ελλάδας ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο και δείχνουν μια σύγχρονη, οργανωμένη χώρα, που ξέρει να αντιμετωπίζει τις προκλήσεις με σχέδιο».

Ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε ότι «η μέχρι σήμερα πορεία μας είναι θετική. Η προσπάθειά μας έχει αναγνωριστεί διεθνώς και η χώρα μας μνημονεύεται ως παράδειγμα προς μίμηση» και πως «δεν υπάρχει κανένας λόγος να χαλαρώσουμε».

Αναφορικά με το επόμενο κύμα άρσης των περιορισμών, ο υφυπουργός υπενθύμισε πως από την ερχόμενη Δευτέρα 25 Μάϊου:

  • Ανοίγουν τα καταστήματα εστίασης
  • Επιτρέπονται μετακινήσεις από και προς τα νησιά με τήρηση των κανόνων
  • Θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, όπως είχαμε πει, τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, ενώ θα ακολουθήσουν και οι σχετικές ανακοινώσεις.

46.000 άνθρωποι σε καραντίνα

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός συνολικά από την ημέρα που τέθηκε σε ισχύ τα μέτρα για όσους εισέρχονται στη χώρα πάνω από 46.000 άτομα τέθηκαν σε προληπτική καραντίνα.

Ο κ. Χαρδαλιάς, σημείωσε επίσης ότι συνεχίζονται οι έλεγχοι όσων επιβατών εισέρχονται στην Ελλάδα. Οι επιβάτες υποβάλλονται σε τεστ για κορονοϊό και παραμένουν σε ξενοδοχείο έως τα αποτελέσματα. Αν είναι αρνητικό παραμένουν σε αυτοπεριορισμό στο σπίτι, ενώ σε περίπτωση που βγει θετικό παραμένουν υποχρεωτικά στο ξενοδοχείο.

Η διαδικασία αυτή θα παραταθεί μέχρι και τις 31 Μάϊου ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς, ενώ στις 45 πτήσεις το τελευταίο δίμηνο, μόνο 10 δείγματα ήταν θετικά.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ