Κύκλοι ΝΔ: Τι κρατάει ενωμένο τον Τσίπρα με τον Παπαγγελόπουλο;


Επίθεση κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία μέσω κύκλων της, με αφορμή την σημερινή συζήτηση στη Βουλή της πρότασης για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου του κ. Παπαγγελόπουλου, λέγοντας ότι «τήρησε αμήχανη σιωπή για την ταμπακιέρα, δηλαδή τις καταγγελίες των πέντε εισαγγελέων».

«Ο κ. Τσίπρας σύρθηκε στη Βουλή για να υπερασπιστεί τον κ.Παπαγγελόπουλο στην Προανακριτική Επιτροπή. Για την ταμπακέρα, δηλαδή τις καταγγελίες πέντε εισαγγελικών λειτουργών κατά του κ. Παπαγγελόπουλου, ο κ. Τσίπρας τήρησε αμήχανη σιωπή», ανέφεραν συγκεκριμένα κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας και πρόσθεσαν: «Και έτσι μένει ένα αναπάντητο ερώτημα: τι κρατάει ενωμένο τον κ. Τσίπρα με τον Παπαγγελόπουλο; Ίσως το γεγονός ότι δύο υπουργοί του «συζητούσαν», μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου, με επιχειρηματία για τις «εκκρεμείς δικαστικές του υποθέσεις».

Τσίπρας: «Φιάσκο» η προανακριτική επιτροπή για Παπαγγελόπουλο

Για «προειλημμένη απόφαση» της πλειοψηφίας για παραπομπή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και πρωτοβουλία για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου που εξελίσσεται σε τραγωδία και φάρσα, έκανε λόγο από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, παρεμβαίνοντας στη συζήτησης της πρότασης 30 βουλευτών της ΝΔ για διεύρυνση των κατηγοριών για τον τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, προανήγγειλε μάλιστα, ότι το κόμμα του θα απόσχει της αυριανής ψηφοφορίας, για να μην νομιμοποιήσει αυτό το φιάσκο.

«Η πρόταση διεύρυνσης κατηγορητηρίου είναι σήμερα άλλη μια απόδειξη εργαλειοποίησης της θεσμικής διαδικασίας, προκειμένου να επιτύχετε τις προαποφασισμένες πολιτικές σας σκοπιμότητες. Ταυτόχρονα όμως είναι και η απόδειξη της αποτυχίας σας. Είναι το απόλυτο φιάσκο του αφηγήματός σας περί δήθεν σκευωρίας. Είναι το φιάσκο της ίδιας της προανακριτικής διαδικασίας που διεξάγεται», είπε και επέκρινε με σφοδρότητα την κυβέρνηση ότι δεν θέλει τη Δικαιοσύνη ως έναν ανεξάρτητο θεσμό, αλλά ως «παίγνιο».

Κάλυψε τον υπουργό του υποστηρίζοντας ότι δεν προκύπτει καμία αιτία παραπομπής του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, καθώς η κυβέρνηση βρήκε έναν κατηγορούμενο και κατασκεύασε κατηγορίες για να κρύψει το σκάνδαλο της Novartis, που είναι υπαρκτό και πανθομολογούμενο από την ελληνική κοινωνία.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ