Κορονοϊός: Εύσημα από τους Ισπανούς – Ο Κικίλιας «ένας από τους στρατηγούς της νίκης»

Με την Ελλάδα και την επιτυχημένη αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού ασχολείται η μεγάλη ισπανική εφημερίδα «El Mundo».

Η εφημερίδα φιλοξενεί δηλώσεις του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, τον οποίο ο αρθρογράφος χαρακτηρίζει μάλιστα «έναν από τους στρατηγούς της νίκης» έναντι του κορονοϊού.

«Η επιστροφή στην κανονικότητα γίνεται με βασικό γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας, μας περιμένει ένα δύσκολο καλοκαίρι με σκληρή δουλειά ώστε να προετοιμαστούμε για ένα ενδεχόμενο δεύτερο κύμα πανδημίας, το ερχόμενο φθινόπωρο» αναφέρει ο κ. Κικίλιας.

«Την επιτυχία μας την πιστώνεται πρωτίστως το κορυφαίο ανθρώπινο δυναμικό που στελεχώνει το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Οι Έλληνες έδειξαν ατομική ευθύνη με συλλογική συνείδηση. Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια» προσθέτει ο υπουργός Υγείας.

Στο ίδιο πλαίσιο υπογραμμίζει πως «μια πολύ σημαντική πτυχή του σχεδίου μας ήταν πως κάναμε ενδελεχώς και επιτυχημένα ιχνηλατήση».

Ως προς τον τουρισμό, τέλος, ο κ. Κικίλιας δηλώνει στην ισπανική εφημερίδα πως «θα είναι διαφορετικός αυτό το καλοκαίρι, με περισσότερα μέτρα υγιεινής, με περισσότερη φυσική απόσταση, αλλά σε κάθε περίπτωση παραμένει μια φανταστική εμπειρία στην Ελλάδα, εφόσον μας το επιτρέψουν και τα παγκόσμια επιδημιολογικά δεδομένα».

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here