Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων του Δήμου Αθηναίων

Το νέο Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων του Δήμου Αθηναίων επισκέφθηκε την Τετάρτη (20/05/2020) η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Την κυρία Σακελλαροπούλου υποδέχθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος την ευχαρίστησε θερμά για την επίσκεψή της και είχε την ευκαιρία να την ξεναγήσει στους χώρους της υπερσύγχρονης δομής που αποτελεί ευρωπαϊκό πρότυπο και στεγάζει ήδη 200 συνανθρώπους μας οι οποίοι μέχρι πρόσφατα ζούσαν στο δρόμο.

«Βρίσκομαι σήμερα εδώ για να υπογραμμίσω με την παρουσία μου πόσο σημαντική είναι για τους συνανθρώπους μας που δεν έχουν σπίτι να μείνουν, η δημιουργία αυτού του πολυδύναμου Κέντρου από τον Δήμο της Αθήνας. Η κρίση της πανδημίας κατέστησε ακόμη πιο επείγουσα την ανάγκη της μέριμνας για τους πλέον ευάλωτους ανάμεσά μας. Είναι άνθρωποι που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, πολλοί έχουν προβλήματα υγείας, αρκετοί είναι ηλικιωμένοι. Οφείλουμε να τους θωρακίσουμε ενάντια στην ασθένεια, να τους περιβάλλουμε με τη φροντίδα μας, με δυο λόγια, να δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας. Γι’ αυτό και χαιρετίζω την πρωτοβουλία του Δήμου, με την ευχή να πολλαπλασιαστούν τέτοιες δομές» δήλωσε μετά την επίσκεψή της, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Στο νέο Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων του Δήμου Αθηναίων, ο Κώστας Μπακογιάννης, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο Γρηγόρης ΛέωνΔήμος Αθηναίων

Το Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων του Δήμου Αθηναίων στεγάζεται σε ένα συγκρότημα τριών επταώροφων πολυκατοικιών που περιλαμβάνει 55 πλήρως ανακαινισμένα διαμερίσματα, με κουζίνα και μπάνιο και απαρτίζεται από τρεις επιμέρους δομές:

  • το Υπνωτήριο, όπου κάθε άστεγος μπορεί χωρίς ιδιαίτερες γραφειοκρατικές διαδικασίες να βρει ένα ασφαλές καταφύγιο,
  • τον Ξενώνα βραχείας φιλοξενίας, όπου οι φιλοξενούμενοι βρίσκουν στέγη, σίτιση αλλά και όλη την ιατρική, ψυχολογική και κοινωνική στήριξη που χρειάζονται για να επανενταχθούν στην κοινωνία,
  • το Κέντρο Ημέρας, όπου οι άστεγοι συμπολίτες μας μπορούν να καλύψουν βασικές, καθημερινές τους ανάγκες (ατομικό λουτρό, πλύσιμο ρούχων, σίτιση).

Όλα λειτουργούν υπό τον συντονισμό του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ), ο πρόεδρος του οποίου, Γρηγόρης Λέων ήταν παρών στην επίσκεψη και την ξενάγηση της Προέδρου της Δημοκρατίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι συνολικά 300 συνάνθρωποι μας φιλοξενούνται σε δομές του Δήμου Αθηναίων. Εκτός από τους 200 στο Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων, 70 φιλοξενούνται στον Ξενώνα Τοξικοεξαρτημενων και 30 στην Εστία των Αθηνών, ενώ διαρκώς προστίθενται και άλλοι μετά από συστηματική δουλειά, πρωί και βράδυ στους δρόμους από το ΚΥΑΔΑ.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here