Κορονοϊός-Εστίαση: Ο «χρυσός» οδηγός του ΕΦΕΤ-Τα μέτρα για τρόφιμα, πελάτες, προσωπικό και delivery

Ο ΕΦΕΤ, εξέδωσε έναν πλήρη οδηγό για την εστίαση, λόγω της επανεκκίνησης του συγκεκριμένου κλάδου την προσεχή Δευτέρα (25/05).

Την Παρασκευή (22/05) αναμένεται να ψηφιστεί στη Βουλή το νέο πλαίσιο για την εστίαση που προβλέπει αυξημένο χώρο τραπεζοκαθισμάτων καθώς και ειδικές ρυθμίσεις για τα δημοτικά τέλη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον κυβερνητικό σχεδιασμό υπάρχει ειδική πρόβλεψη για την εστίαση -και τον τουρισμό- ώστε να στηριχθούν οι εργαζόμενοι του κλάδου που θα απασχοληθούν με μειωμένο ωράριο, μέσω του προγράμματος SURE.

Ο πλήρης οδηγός του ΕΦΕΤ για την εστίαση

Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.) σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (Σ.Ε.Β.Τ.) και την Ελληνική Ένωση Επιχειρήσεων Οργανωμένης Εστίασης (ΕΠ.Ο.ΕΣ), ενόψει της επαναλειτουργίας των επιχειρήσεων Μαζικής Εστίασης από τις 25 Μαΐου 2020, δημοσιοποιεί τον «Οδηγό Επανεκκίνησης για τη Μαζική Εστίαση».

Στόχος είναι η παροχή απλών και πρακτικών οδηγιών προσαρμογής στο πλαίσιο της νέας πραγματικότητας που έχει δημιουργηθεί από την πανδημία του κορονοϊού. Οι οδηγίες βασίζονται στην ανάλυση του προφίλ επικινδυνότητας του ιού για τους χώρους εστίασης και στις βέλτιστες πρακτικές όπως αυτές αποτυπώνονται σε διεθνείς και εθνικές συστάσεις.

Στην ομάδα που συνέταξε τον οδηγό συμμετείχαν, εκτός από στελέχη του ΕΦΕΤ, εξέχοντες επιστήμονες από τον ακαδημαϊκό χώρο καθώς και έμπειρα στελέχη των επιχειρήσεων τροφίμων, μέλη των ανωτέρω αναφερόμενων φορέων.

O πλήρης οδηγός του ΕΦΕΤ για την εστίαση (.pdf | 2.06 MB | application/pdf)

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here