Μειώνεται ο ΦΠΑ σε 13% στα ΜΜΜ – Παράταση στη μείωση ενοικίου 40%


Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε την επέκταση του μειωμένου ενοικίου κατά 40% για τους επόμενους μήνες.

Κατά το διάγγελμά του για τα μέτρα στήριξης της εργασίας, της οικονομίας και του τουρισμού, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο σχέδιο που αφορά τη φορολογική ανακούφιση πολιτών και επιχειρήσεων και κυρίως στον τουρισμό, στις μεταφορές, στην εστίαση και στον πολιτισμό.

«Για τους επόμενους πέντε μήνες μειώνεται από το 24% στο 13% ο ΦΠΑ σε κάθε τύπου εισιτήριο στα μέσα μεταφοράς. Ξέρω τη σημασία που έχει η φθηνότερη μετακίνηση με το λεωφορείο, με το πλοίο ή και με το αεροπλάνο. Και θέλω όσοι μετακινούνται και πάνε διακοπές το καλοκαίρι να το κάνουν με όσο το δυνατόν μικρότερη επιβάρυνση. Σύντομα, επίσης, θα ανακοινωθούν προγράμματα στήριξης του εσωτερικού τουρισμού, για τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι «μειώνουμε τον ΦΠΑ στα προϊόντα καφέ και στα μη αλκοολούχα ποτά. Αλλά και στα εισιτήρια των θερινών σινεμά».

Για ποιους ισχύει η μείωση ενοικίου 40% για το καλοκαίρι

«Οι άνθρωποι της τέχνης και του πολιτισμού περιλαμβάνονται και αυτοί στο νέο πρόγραμμα. Και θα ενισχυθούν περισσότερο με ειδικές πρόνοιες στις εβδομάδες που έρχονται. Πρόκειται για τομές που αναζωογονούν την κατανάλωση. Τονώνουν την αγοραστική δύναμη. Αλλά αυξάνουν και τον τζίρο των επαγγελματιών του τουρισμού και της εστίασης. Γι’ αυτούς παρατείνεται, για όλο το καλοκαίρι, και η μείωση ενοικίου κατά 40%», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Η απόφαση αφορά τους μήνες Μάιο και Ιούνιο για όσες επιχειρήσεις παραμένουν σε καθεστώς αναστολής λειτουργίας λόγω υποχρεωτικού λουκέτου ή μειωμένου τζίρου.

Επιπλέον, θα παρέχεται η δυνατότητα να κάνουν χρήση του μέτρου και όσες επιχειρήσεις επαναλειτούργησαν εντός Μαΐου, συμπεριλαμβανομένων και αυτών του λιανικού εμπορίου.

Αναφορικά μετις επιχειρήσεις του τουρισμού, των μεταφορών, του πολιτισμού και του αθλητισμού, η μείωση του ενοικίου επεκτείνεται μέχρι και τον Αύγουστο.

Τέλος, δικαίωμα μείωσης ενοικίου για την 1η τους κατοικία και τη φοιτητική κατοικία των εξαρτώμενων μελών τους, διατηρούν και όλοι οι εργαζόμενοι των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τελούν σε καθεστώς προσωρινής αναστολής.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ