Πώς υποδέχτηκαν τα διεθνή ΜΜΕ τις ανακοινώσεις για το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου στην Ελλάδα


Στα πρώτα θέματα των διεθνών ΜΜΕ βρίσκεται η Ελλάδα, λίγο μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και τις ανακοινώσεις των 4 υπουργών

Λίγη ώρα μετά τις κυβερνητικές εξαγγελίες από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, οι μεγαλύτερες ιστοσελίδες του πλανήτη έσπευσαν να καλύψουν την έναρξη της τουριστικής περιόδου από τις 15 Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, το BBC αναφέρεται στις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων τη φράση του για «διαβατήριο ασφάλειας, αξιοπιστίας και υγείας» που έχει κερδίσει η χώρα μας.

Μάλιστα, σημειώνει επίσης ότι η Ελλάδα έχει συνομιλίες με πολλές ευρωπαϊκές χώρες για την τουριστική περίοδο.

Από την πλευρά του ο Guardian, γράφει πως η Ελλάδα θα υποδεχτεί τους τουρίστες δύο εβδομάδες νωρίτερα του αναμενομένου, κεφαλαιοποιώντας, όπως αναφέρει, τον «απροσδόκητα επιτυχημένο χειρισμό της πανδημίας».

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και εδώ στη μείωση του ΦΠΑ στα εισιτήρια των μεταφορών για το επόμενο 5μηνο, τον καφέ, τα μη αλκοολούχα ποτά και τα θερινά σινεμά.

Εκτενές είναι και το ρεπορτάζ για την «τουριστική σεζόν στην Ελλάδα» και στο αμερικανικό ABC News, το οποίο περιγράφει με λεπτομέρεια όσα εξήγγειλαν ο πρωθυπουργός και ο αρμόδιος υπουργός Χάρης Θεοχάρης.

Με την επανεκκίνηση του τουρισμού ασχολείται και το δίκτυο Bloomberg, το οποίο φιλοξενεί άρθρο με τίτλο «Η Ελλάδα θα επιτρέψει τις απευθείας τουριστικές πτήσεις από τις 15 Ιουνίου».

«Η Ελλάδα ανοίγει τις πόρτες της για τους Ευρωπαίους» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος της γαλλικής Le Figaro για την τουριστική σεζόν που εκκινεί στη χώρα μας στις 15 Ιουνίου.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ