Κορονοϊός: Ιστορική απόφαση στην Ουχάν – Δεν θα ξαναφάνε άγρια ζώα!


Οι τοπικές Αρχές αποφάσισαν την πώληση άγριων ζώων για γεύμα.

Ιστορική απόφαση στο σημείο «μηδέν» του κορονοϊού, την πόλη Ουχάν, καθώς οι τοπικές Αρχές, μαζί με την κινεζική κυβέρνηση, απαγόρευσαν την πώληση αλλά και το γεύμα άγριων ζώων.

Οι μέχρι τώρα ενδείξεις μαρτυρούν πως ο covid-19 ξεκίνησε από την βρώση κάποιου άγριου ζώου με αποτέλεσμα ο ιός να μεταπηδήσει στον άνθρωπο, με τις νυχτερίδες να είναι οι… συνήθεις ύποπτοι.

Από τις 13 Μαΐου, οι τοπικές Αρχές της επαρχίας Hubei, αποφάσισαν την απαγόρευση της κατανάλωσης άγριων ζώων, αλλά και των προστατευόμενων θαλάσσιων ειδών. Η απαγόρευση αυτή θα ισχύσει για τουλάχιστον μια 5ετία.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως στην Ουχάν σταματάνε να λειτουργούν οι υπαίθριες αγορές άγριων ζώων, όπως και οι διαφημίσεις κατανάλωσης τέτοιου είδους κρέατος.

Να θυμίσουμε πως το σημείο που κρίνεται ως το ξεκίνημα της πανδημίας, είναι η υπαίθρια αγορά της Huanan στην πόλη Ουχάν, με τους επιστήμονες να τονίζουν πως εκεί μεταπήδησε ο ιός από τα ζώα στον άνθρωπο.

Η απόφαση αυτή πάντως προκάλεσε αντιδράσεις σε αρκετούς εμπόρους κρεάτων άγριων ζώων στην Ουχάν ενώ δεν αποκλείεται η απαγόρευση να τεθεί και σε άλλες πόλεις της Κίνας.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ