Βίντεο-ντοκουμέντο: Τούρκοι προκαλούν με επικίνδυνους ελιγμούς ελληνικό σκάφος στις Οινούσσες


Το σχοινί της έντασης συνεχίζει να τραβά η Τουρκία αφού μετά τη στοχοποίηση του νησιωτικού συμπλέγματος των Οινουσσών από την τουρκική πολεμική αεροπορία με δεκάδες παραβιάσεις καθημερινά σειρά είχε η κατά τα λοιπά εξαφανισμένη εδώ και καιρό τουρκική ακτοφυλακή.

Η νέα πρόκληση από πλευράς Τουρκίας καταγράφηκε σε βίντεο, το οποίο μεταδίδει το politischios.gr. «Δε μας έφτανε ένας, ήρθε κι άλλος», ακούγεται να λέει κάποιος την ώρα που το τουρκικό σκάφος περνάει πολύ κοντά από το ελληνικό.

Το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης με το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής έφτασε μια ανάσα από τις ελληνικές ακτές. Όπως φαίνεται και στο βίντεο που έφερε στη δημοσιότητα το politischios.gr οι Έλληνες ψαράδες αλλά και το πλήρωμα σκάφους της Froxntex είδαν σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής να κάνει επικίνδυνους ελιγμούς εντός των ελληνικών υδάτων.

Το τουρκικό σκάφος μπήκε στα ελληνικά χωρικά ύδατα, στην περιοχή της Βάτου των Οινουσσών και άρχισε τους επικίνδυνους ελιγμούς, τόσο κατά σκάφους της Frontex όσο και κατά ελληνικού αλιευτικού που ψάρευε σε απόσταση 1,5 ναυτικού μιλίου από τις ελληνικές ακτές.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ