Κορονοϊός Γαλλία: 83 θάνατοι σε ένα 24ωρο – Μείωση νοσηλευομένων και κρουσμάτων


Πάνω από 28.000 οι θάνατοι από κορονοϊό στη Γαλλία – Οι Κάννες μετατρέπουν παραθαλάσσιο χώρο στάθμευσης σε ντράιβ-ιν

Η Γαλλία έχει καταγράψει 28.215 νεκρούς από τον νέο κορονοϊό, από την έναρξη της πανδημίας, εκ των οποίων 83 νέοι θάνατοι τις τελευταίες 24 ώρες, έγινε σήμερα γνωστό από τη Γενική Διεύθυνση Υγείας της χώρας.

Ο αριθμός ασθενών στις ΜΕΘ συνεχίζει να μειώνεται, με 1.745 περιστατικά, ήτοι 49 λιγότερα σε ένα 24ωρο.

Από την έναρξη της επιδημίας, 17.635 ασθενείς νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ εκ του συνόλου των 99.822 ανθρώπων που χρειάστηκε να νοσηλευτούν σε νοσοκομεία για τη νόσο Covid-19, διευκρινίζει η Γενική Διεύθυνση Υγείας.

Ο αριθμός των θανάτων στα νοσοκομεία ανέρχεται σε 17.870, ήτοι 58 περισσότεροι σε σύγκριση με χθες, και εκείνος στους οίκους ευγηρίας κι άλλες δομές φροντίδας σε 10.345 (+25).

Ο ρυθμός αύξησης των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID-19 στη Γαλλία μειώθηκε ελαφρά σήμερα, με τις αρχές να αναφέρουν 318 νέα κρούσματα σε διάστημα 24 ωρών, μια αύξηση 0,2%.

Οι Κάννες μετατρέπουν παραθαλάσσιο χώρο στάθμευσης σε ντράιβ-ιν

Κανονικά το φημισμένο θέρετρο των Καννών στη γαλλική Ριβιέρα έπρεπε αυτόν τον καιρό να φιλοξενεί τα μεγαλύτερα ονόματα της μεγάλης οθόνης στον κόσμο στο διάσημο κινηματογραφικό Φεστιβάλ. Μετά την ακύρωση του μεγάλου αυτού γεγονότος και με το διάσημο κόκκινο χαλί να μην ξετυλίγεται φέτος, οι ντόπιοι αποφάσισαν να μην στερηθούν τις ταινίες και μετέτρεψαν σε ντράιβ-ιν έναν παραθαλάσσιο χώρο στάθμευσης.

Όταν πέφτει το σούρουπο, το φιλοθεάμον κοινό προσέρχεται στον χώρο κάτω από τους διάσημους φοίνικες της παραλίας με τα ανοικτά, ή τα οικογενειακά πολυμορφικά αυτοκίνητά του και με το ποπ κορν στο ταμπλό και τα παιδιά που κρέμονται έξω από τα παράθυρα, παρακολουθούν την κλασική ταινία “E.T.” του 1980, που είχε σκηνοθετήσει ο Στίβεν Σπίλμπεργκ και είχε πρωταγωνιστή έναν συμπαθή εξωγήινο.

Με τους κινηματογράφους, τα θέατρα και τα εστιατόρια να παραμένουν κλειστά, καθώς η Γαλλία προχωρά με σταδιακά και προσεκτικά βήματα στην έξοδο από τον εγκλεισμό λόγω κορονοϊού, οι άνθρωποι αυτοί αισθάνονται ιδιαίτερη ικανοποίηση που μπορούν και παρακολουθούν μια ταινία σε έναν εξωτερικό χώρο, στο ζεστό και γαλήνιο βράδυ των ακτών της Μεσογείου.

Το Φεστιβάλ των Καννών αρχικά είχε προγραμματισθεί να πραγματοποιηθεί από τις 12 έως τις 23 Μαΐου. Εξόν από τους διάσημους αστέρες της μεγάλης οθόνης και τις προβολές ταινιών, στην Cote d’Azur καταφθάνουν κι οι εταιρείες παραγωγής και διανομής για να κλείσουν συμφωνίες.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ