Κύπρος: Σάλος με στρατιώτες που ξυλοκοπούνται – Σοκάρουν τα βίντεο

Στο Σταυροβούνι της Κύπρου μετέβη ο υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης ύστερα από τρία βίντεο που κυκλοφόρησαν τα οποία παραπέμπουν σε άγρια κακοποίηση εθνοφρουρών.

Στα βίντεο που κυκλοφόρησαν τα οποία από κάποιους αποδίδονται σε σκηνοθετημένα επεισόδια απεικονίζεται, ένας από τους παριστάμενους καλεί τους υπόλοιπους να σταματήσουν. Σε άλλη στιγμή λούζουν κάποιο με νερό στο κεφάλι και σε άλλη φάση στρατιώτης κρατείται κάτω από τον νιπτήρα ανάσκελα και του ρίχνουν νερό στο πρόσωπο.

Όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί φαίνεται να πέφτουν ανεξέλεγκτα γροθιές και κλωτσιές και χαστούκια που είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς πως συμβαίνουν σε στρατόπεδο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Άτομα τα οποία φοράνε κουκούλες στο κεφάλι, δέχονται ανεξέλεγκτα κτυπήματα από άλλα άτομα με στρατιωτική στολή.

Σε ένα από τα βίντεο μάλιστα φαίνεται να τρέχει αίμα από το πρόσωπο κάποιου που δέχτηκε χτύπημα από άλλο στρατιώτη ο οποίος αντιδρώντας στο κτύπημα που δέχτηκε στο πρόσωπο, αφαίρεσε την κουκούλα που φορούσε στο κεφάλι και κτύπησε τον συστρατιώτη του.

Πάντως, στρατιώτες που συμμετείχαν στην κακοποίηση (σκηνοθετημένη ή μη) θεωρούν πως ήταν απλώς μιας μορφής αστείου μεταξύ εθνοφρουρών της ίδιας σειράς.

Σύμφωνα με το plilenews.gr, που επικαλείται πηγές του υπουργείου Άμυνας, την ίδια γραμμή κρατούν και γονείς στρατιωτών που συμμετείχαν στην «ταινία τρόμου». Οι ίδιες πηγές ξεκαθάρισαν ότι δεν είχε εμπλοκή οποιοσδήποτε αξιωματικός ή υπαξιωματικός της μονάδας και ότι τα όσα καταγράφηκαν στο βίντεο έγιναν μεταξύ των στρατιωτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το επεισόδιο διαδραματίστηκε τον Απρίλιο εν μέσω πανδημίας χωρίς προστατευτικά μέτρα.

Στο τέλος του τρίτου βίντεο η όλη ιστορία παρουσιάζεται ως παραγωγή και μάλιστα καταγράφονται και τα ψευδώνυμα συμμετεχόντων. Κάποιοι από αυτούς στρέφονται προς αυτόν που τους βιντεογραφεί.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι όποια και αν είναι η πραγματικότητα, αν απλώς πρόκειται δηλαδή για αστείο μεταξύ στρατιωτών, τα περιστατικά αυτά εγείρουν ερωτηματικά για τη βιαιότητα και το μένος των στρατιωτών ενάντια σε συναδέλφους τους.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ