Η ανεργία στις ΗΠΑ «λύγισε» τη Wall Street – Σε υψηλό έξι εβδομάδων η τιμή του πετρελαίου

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Με πτώση έκλεισε την Πέμπτη (21/5) το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, στη Wall Street

Tα νέα στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ, καθώς και η διαφαινόμενη ένταση της αντιπαράθεσης μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας «βάρυναν» το επενδυτικό κλίμα στη συνεδρίαση της Πέμπτης, παρά τη γενική αισιοδοξία που επικρατεί λόγω της σταδιακής επανεκκίνησης της οικονομίας.

Οι δείκτες

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε στις 24.474,12 μονάδες, μειωμένος κατά 101,78 μονάδες (-0,41%).

Ο δείκτης Nasdaq των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας έκλεισε στις 9.284,88 μονάδες, με πτώση 0,97% (-90,89 μονάδες).

Ο διευρυμένος δείκτης Standard & Poor’s 500, που περιλαμβάνει τις 500 μεγαλύτερες εισηγμένες εταιρείες, έκλεισε στις 2.948,51 μονάδες, με πτώση 23,1 μονάδων (-0,78%).

Νέα άνοδος για το αργό

Ανοδικά ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση της Πέμπτη οι τιμές του πετρελαίου, αντλώντας ώθηση από τα χαμηλότερα αποθέματα των ΗΠΑ, τις περικοπές της παραγωγής από τα μέλη του OPEC+ αλλά και τη μικρή ανάκαμψη της ζήτησης ως απόρροια της σταδιακής άρσης των περιορισμών λόγω κορονοϊού.

ο αμερικανικό αργό τύπου West Texas Intermediate (WTI) παράδοσης Ιουλίου ενισχύθηκε κατά 43 σεντς ή 1,38% και έκλεισε στα 33,92 δολάρια το βαρέλι. Πρόκειται για το υψηλότερο κλείσιμο από τις 10 Μαρτίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του Dow Jones.

Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, στο ICE Futures του Λονδίνου, το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, πετρέλαιο τύπου Brent παράδοσης Ιουλίου κέρδισε 31 σεντς ή 0,9% και διαμορφώθηκε στα 36,06 δολάρια το βαρέλι, επίσης στο υψηλότερο επίπεδο από τις 10 Μαρτίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here