Κορονοϊός στην Αργεντινή: Μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων μόλυνσης στο Μπουένος Άιρες


Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Τα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 κατέγραψαν αλματώδη αύξηση στην Αργεντινή και έφθασαν τα 648 μέσα σε 24 ώρες, αριθμό σχεδόν διπλάσιο από τον μέσο ημερήσιο απολογισμό των τελευταίων δύο εβδομάδων, ανακοίνωσε την Πέμπτη (21/5) το υπουργείο Υγείας της χώρας της Λατινικής Αμερικής.

Το 90% των μολύνσεων εντοπίστηκε στο Μπουένος Άιρες και την πυκνοκατοικημένη περιφέρειά του, όπου συνολικά ζουν 14 εκατομμύρια κάτοικοι.

Προχθές Τετάρτη είχαν καταγραφεί 474 νέα κρούσματα μόλυνσης, αριθμός που βρισκόταν κοντά στον μέσο όρο των τελευταίων επτά ημερών αλλά ήταν πολύ υψηλότερους των περίπου 300 που εντοπίζονταν τις προηγούμενες δύο εβδομάδες.

Ο συνολικός αριθμός των ασθενών που υπέκυψαν στην COVID-19 έχει φθάσει τους 416 αφότου επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα μόλυνσης, την 4η Μαρτίου. Το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2 είναι πλέον 9.918. Εξ αυτών, 3.032 έχουν ιαθεί.

Επιδημιολόγοι αποδίδουν τη μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων στο γεγονός ότι ο κορονοϊός διασπείρεται πλέον σε φτωχογειτονιές και παραγκουπόλεις της πρωτεύουσας και των προαστίων της, όπου ζουν περίπου 350.000 άνθρωποι. Σε πολλά από αυτά νοικοκυριά δεν υπάρχει καν τρεχούμενο νερό, ενώ δεν τηρούνται τα μέτρα περιορισμού που αποφασίστηκε να επιβληθούν σε εθνικό επίπεδο πριν από 64 ημέρες.

Η χαλάρωση των μέτρων περιορισμού σε όλη την Αργεντινή, το γεγονός ότι ανοίγουν σταδιακά ορισμένα εμπορικά καταστήματα η λειτουργία των οποίων δεν θεωρείτο ως τώρα απολύτως αναγκαία, συνέβαλε επίσης στην εξάπλωση του κορονοϊού.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ