Άνοιξε ο δρόμος για την αποζημίωση των συγγενών των θυμάτων του εμπρησμού στη Marfin


Αποζημίωση στους συγγενείς των θυμάτων του εμπρησμού στη Marfin – «Αγγίζει» τα 2,2 εκατ. ευρώ το ποσό από τις επιδικασθείσες αποζημιώσεις 

Άνοιξε ο δρόμος για την αποζημίωση των συγγενών των θυμάτων του εμπρησμού στη Marfin, μετά την ομόφωνη απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους να παραιτηθεί το Ελληνικό Δημόσιο από τις αναιρέσεις που είχαν ασκηθεί μετά την επιδίκαση αποζημιώσεων συνολικού ποσού 2,2 εκατομμυρίων ευρώ, στους συγγενείς των θυμάτων.

Ειδικότερα, οι νομικοί σύμβουλοι του κράτους (68 μέλη της Ολομέλειας) τάχθηκαν υπέρ της παραίτησης του δημοσίου από την αναίρεση τεσσάρων αποφάσεων του Εφετείου που είχαν επιδικάσει διάφορα ποσά για την υπόθεση της Marfin, ενώ σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΝΣΚ Ιωάννη- Κωνσταντίνο Χαλκιά, αποτελεί ένδειξη ηθικής δικαίωσης των αθώων θυμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι η απόσυρση των αναιρέσεων του Δημοσίου, έγινε κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, την οποία ανακοίνωσε στις πρόσφατες εκδηλώσεις μνήμης από την τραγική επέτειο στη μνήμη των θυμάτων. Έτσι οι συγγενείς των τριών θυμάτων θα λάβουν το ποσό των 2,2 εκατ. ευρώ που προκύπτει από τις επιδικασθείσες αποζημιώσεις.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ