Κορονοϊός: Το Παρίσι απειλεί με αντίμετρα τη Βρετανία μετά την απόφαση για καραντίνα των ταξιδιωτών


Με «αντίμετρα» απειλεί η Γαλλία το Λονδίνο μετά την απόφαση της βρετανικής κυβέρνηση να επιβάλλει καραντίνα διάρκειας 14 ημερών σε όλους τους ταξιδιώτες που φτάνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο από την ηπειρωτική Ευρώπη.

αντίδραση του υπουργείου Εσωτερικών της Γαλλίας, στην ανακοίνωση του Λονδίνου.

«Η Γαλλία είναι έτοιμη να εφαρμόσει ανταποδοτικά μέτρα μόλις τεθεί σε εφαρμογή αυτό το μέτρο από τη βρετανική πλευρά», πρόσθεσε.

Το απόγευμα σήμερα, η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Πρίτι Πατέλ ανακοίνωσε ότι από τις 8 Ιουνίου οι ταξιδιώτες που φτάνουν από το εξωτερικό θα μπαίνουν σε καραντίνα, ένα μέτρο που οι αεροπορικές εταιρίες θεωρούν καταστροφικό για τον τομέα των αερομεταφορών.

Δεν ανακοινώθηκε ημερήσιος απολογισμός νέων θανάτων

Για πρώτη φορά από τότε που ξέσπασε η επιδημία του νέου κορονοϊού, οι γαλλικές υγειονομικές αρχές δεν ανακοίνωσαν τον ημερήσιο αριθμό των νέων θανάτων που συνδέονται με τη λοίμωξη, προσθέτοντας σε ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα ότι τα στοιχεία αυτά θα επικαιροποιηθούν τη Δευτέρα 25 Μαΐου.

Χθες, Πέμπτη, ο αριθμός των θανάτων στη χώρα ανερχόταν σε 28.215, ο τέταρτος υψηλότερος στον κόσμο μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βρετανία και την Ιταλία.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 393 σε 144.556, αύξηση 0,3%, σύμφωνα με τη μέση αύξηση ανά ημέρα που παρατηρείται μετά το τέλος της καραντίνας στις 11 Μαΐου. Την Τετάρτη, ο αριθμός των κρουσμάτων είχε αυξηθεί κατά 318.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ