Λαμία: «Γέφυρα ζωής» για τη δωρεά οργάνων της 42χρονης μητέρας

Ήθελε με το δικό της θάνατο να δώσει ζωή σε άλλους ανθρώπους και για αυτό είχε ζητήσει από τη μητέρα της να δωρίσει τα όργανά της…

Αργά το βράδυ της Παρασκευής (22/5) ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) ενημέρωσε την ΜΕΘ του Νοσοκομείου Λαμίας για την αποδοχή των μοσχευμάτων από την 42χρονη μητέρα που διεγνώσθη εγκεφαλικά νεκρή. Η λήψη πρόκειται να γίνει από Χειρουργούς του Λαϊκού Αθηνών νωρίς το πρωί του Σαββάτου.

Η 42χρονη δείχνοντας το μεγαλείο της ψυχής της είχε ζητήσει από τη μητέρα της, αν δεν κατάφερνε να ξεφύγει από τις αδυναμίες της που την οδηγούσαν στο θάνατο, τουλάχιστον να δώσει ζωή σε συνανθρώπους της, μέσω της δωρεάς οργάνων. Έτσι οι δικοί της άνθρωποι έδωσαν τη συγκατάθεσή τους στην έμπειρη ομάδα της ΜΕΘ Λαμίας των εντατικολόγων – συντονιστών μεταμοσχεύσεων, που ξεκίνησαν αμέσως μαζί με τη νοσηλευτική τους ομάδα, τις διαδικασίες σε συνεννόηση με τον ΕΟΜ.

Από την 42χρονη θα μεταμοσχευτούν σε συμβατούς δότες, οι δύο νεφροί και το ήπαρ με τη συνεργασία των ακούραστων χειρουργών, αναισθησιολόγων και νοσηλευτών των χειρουργείων του Νοσοκομείου Λαμίας με τους γιατρούς του Λαϊκού που θα βρεθούν στη Φθιωτική πρωτεύουσα για αυτά τα πολύτιμα «δώρα».

Η ΜΕΘ Λαμίας με επικεφαλής πλέον Διευθυντή τον Γιώργο Κυριαζόπουλο, που ήταν ο άνθρωπος που το 2003 ουσιαστικά ξεκίνησε τις μεταμοσχεύσεις στη Λαμία, σε αγαστή συνεργασία με τις υπόλοιπες κλινικές του Νοσοκομείου, έχει κατορθώσει να κατατάσσεται στις πρώτες περιφερειακές ΜΕΘ σε «δώρα ζωής» προκαλώντας συχνά τις ευχαριστίες του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων και κυρίως την ευγνωμοσύνη των ευεργετηθέντων πασχόντων.

Πηγή: lamiareport.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ