Θεοχάρης για Τουρισμό: Τα υγειονομικά πρωτόκολλα θα εμπνεύσουν εμπιστοσύνη

Κορονοϊός – Τουρισμός: Για τα υγειονομικά πρωτόκολλα που πρέπει να εφαρμοστούν σε όλες τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του Τουρισμού προκειμένου να είναι σε θέση να υποδεχθούν και να εξυπηρετήσουν τους τουρίστες που θα επισκεφθούν τη χώρα μας το καλοκαίρι, μίλησε το πρωί του Σαββάτου στο MEGA ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης.

Σύμφωνα με τον υπουργό, «στα νέα πρωτόκολλα περιλαμβάνονται οι διαδικασίες που θα εμπνεύσουν εμπιστοσύνη στον τουρίστα που θα επισκεφθεί φέτος την Ελλάδα» και αφορούν ακριβώς στον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσουν τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια ώστε να παρέχουν τις υπηρεσίες τους και να κρατήσουν ασφαλείς τους πελάτες τους.

Θα ξεκινήσει ειδική καμπάνια ενημέρωσης των κατοίκων του εξωτερικού, στο πλαίσιο της οποίας θα σταλεί το υγειονομικό πρωτόκολλο σε ξένους δημοσιογράφους προκειμένου να διαχυθεί το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι πανέτοιμη και προετοιμασμένη κατάλληλα ώστε να τους υποδεχθεί.

Ταυτόχρονα, όπως είπε ο κύριος Θεοχάρης, θα δημιουργηθεί ένα ειδικό σήμα για κάθε επιχείρηση που θα πιστοποιεί την εφαρμογή των μέτρων με βάση το υγειονομικό πρωτόκολλο, ενώ στην ειδική εφαρμογή visitgreece, θα δίνονται οδηγίες στον τουρίστα για το πώς πρέπει να φερθεί σε σχέση με τις διακοπές του.

Ο υπουργός δεν ξεκαθάρισε τον στόχο για φέτος, υποστήριξε όμως πως αποτυχία θα είναι να ξεκινήσει η έλευση των τουριστών και η χώρα να μην είναι έτοιμη.

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο:

Για τον εσωτερικό τουρισμό, δήλωσε πως έχει ήδη σχεδιαστεί το πρόγραμμα «τουρισμός για όλους», το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από την κυβέρνηση με 30 εκατομ. ευρώ, όπως επίσης και το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για τον κοινωνικό τουρισμό που έχει χρηματοδοτηθεί ισόποσα. Παράλληλα, ενισχύεται με 20 εκατομ. ευρώ το πρόγραμμα voucher με κουπόνια για διακοπές.

Αναφορικά με τους εργαζόμενους στον κλάδο του τουρισμού που θα μείνουν χωρίς δουλειά, ο κύριος Θεοχάρης υποστήριξε πως δίνεται η ευελιξία στις επιχειρήσεις ανάλογα με την κίνηση και τους πελάτες που θα έχουν, ενώ γίνεται μεγάλη προσπάθεια από την κυβέρνηση για προσέλκυση των τουριστών και αύξηση του τουριστικού ρεύματος ώστε να δοθεί περισσότερη ώθηση στις τουριστικές επιχειρήσεις να προσλάβουν προσωπικό. Ακόμα θα δοθεί στήριξη στους ανέργους με επιδόματα.

Τέλος, ο υπουργός τόνισε πως δίνεται έμφαση στις επιχειρήσεις που θα ανοίξου, ενώ αυτές που θα κρίνουν ότι δεν τους συμφέρει να λειτουργήσουν φέτος το καλοκαίρι μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ