Σάλος: Κομμωτής κούρεψε 84 πελάτες ενώ ήταν θετικός στον κορονοϊό

Ένας κομμωτής με κορονοϊό στο Μιζούρι των ΗΠΑ δούλεψε για οκτώ ημέρες ενώ ήταν συμπτωματικός, εκθέτοντας στον ιό έως και 91 πελάτες και συνεργάτες, ανέφεραν αξιωματούχοι υγείας.

«Συγκεκριμένα 84 πελάτες του κομμωτηρίου που εκτέθηκαν στον ιό ενημερώθηκαν», δήλωσε ο Clay Goddard, διευθυντής του Τμήματος Υγείας Springfield-Greene County. Εκτός από τους πελάτες, επτά συνεργάτες της επιχείρησης ενημερώθηκαν επίσης για έκθεση στον κορονοϊό.

Η υπόθεση επισημαίνει τις απειλές της εξάπλωσης του ιού στις Ηνωμένες Πολιτείες καθώς οι επιχειρήσεις ανοίγουν ξανά μετά από εβδομάδες περιορισμών.

Δεν είναι σαφές πότε ο κομμωτής βρέθηκε θετικός στον ιό, ωστόσο πιστεύεται ότι κόλλησε κατά τη διάρκεια ταξιδιού.

Ο κομμωτής δούλεψε έως τις 12 Μαΐου, σύμφωνα με αξιωματούχους υγείας. Εκείνες τις ημέρες, επιχειρήσεις όπως κομμωτήρια είχαν την άδεια να λειτουργούν στην πολιτεία, σύμφωνα με το cnn.

«Ο κομμωτής και οι πελάτες φορούσαν καλύμματα προσώπου. Οι 84 πελάτες που ενδέχεται να εκτέθηκαν άμεσα θα ειδοποιηθούν από το Τμήμα Υγείας και θα τους γίνουν τεστ, όπως και στους επτά συνεργάτες», ανέφερε σε δήλωσή του το υπουργείο Υγείας του Springfield-Greene County. «Έχουμε την ελπίδα ότι επειδή φορούσαν τα καλύμματα προσώπων, δεν θα προκύψουν επιπλέον περιπτώσεις».

Λιγότεροι από 100 θάνατοι από Covid-19 σε ένα 24ωρο στη Νέα Υόρκη

Ο αριθμός των νεκρών από το νέο κορονοϊό στη Πολιτεία της Νέας Υόρκης μειώθηκε σε 84 τις τελευταίες 24 ώρες, ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο εκφράζοντας ικανοποίηση για τον χαμηλότερο απολογισμό μετά τις 24 Μαρτίου.

«Αυτή είναι καλή είδηση», δήλωσε ο κυβερνήτης κατά την καθημερινή ενημέρωσή του. Νοσηλείες, διασωληνώσεις, νέες λοιμώξεις: η ύφεση συνεχίζεται, δήλωσε. Το προηγούμενο 24ωρο οι θάνατοι ήταν 109, συνεπώς συνεχίζεται η πτωτική τάση στην Πολιτεία, πρόσθεσε ο Κουόμο.

«Πάντα έλεγα μέσα μου ότι ο αριθμός έπρεπε να πέσει κάτω από 100», πρόσθεσε. «Αυτό δείχνει ότι σημειώνουμε πρόοδο».

Στην κορύφωση της πανδημίας σε αυτήν την Πολιτεία, την πλέον πληγείσα στις Ηνωμένες Πολιτείες, το πρώτο εξάμηνο του Απριλίου, οι αρχές είχαν καταγράψει περισσότερους από χίλιους θανάτους την ημέρα.

Ένα τμήμα της Πολιτείας όπου η δράση του ιού είναι περιορισμένη άρχισε μια χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων. Ωστόσο, οι περιορισμοί δεν έχουν ακόμη αρθεί στην πόλη της Νέας Υόρκης.

Οι παραλίες της μητρόπολης θα παραμείνουν κλειστές για αυτό το μεγάλο Σαββατοκύριακο, το οποίο κατά παράδοση σηματοδοτεί την έναρξη της θερινής περιόδου στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς η Δευτέρα είναι αργία (Ημέρα Μνήμης).

Αλλού στην Πολιτεία και σε άλλες παράκτιες περιοχές, οι παραλίες θα είναι ανοιχτές, συχνά με οδηγίες για κοινωνική αποστασιοποίηση.

Μετά από μια προσφυγή στο δικαστήριο, ο Άντριου Κουόμο επέτρεψε επίσης χθες το βράδυ τις συγκεντρώσεις έως 10 ατόμων.

Ο κυβερνήτης συνέστησε στους πολίτες να επιδεικνύουν ορθή κρίση και να τηρούν την κοινωνική αποστασιοποίηση όταν συγκεντρώνονται σε ομάδες έως και 10 ατόμων, μετά την εκτελεστική εντολή που εκδόθηκε το βράδυ της Παρασκευής.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ