Πέτσας: Πάμε σε άνοιγμα των δημοτικών σχολείων – Τι είπε για τις επιχειρήσεις


Στα μείζονα ζητήματα της επικαιρότητας, στάθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, αναφερόμενος μεταξύ άλλων στο άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, τις τουρκικές προκλήσεις και τη στήριξη των επιχειρήσεων

Όπως είπε αύριο, Δευτέρα 25 Μαΐου πρόκειται να ανακοινωθεί η απόφαση για τα δημοτικά σχολεία, μετά την εισήγηση των ειδικών. Τα επιδημιολογικά στοιχεία δείχνουν ότι μπορούν να ανοίξουν.

Σχετικά με τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί και το σχέδιο στήριξής τους, ο κ. Πέτσας είπε πως η κυβέρνηση αναλαμβάνει μέρος του μισθολογικού κόστους σε επιχειρήσεις που είδαν μείωση του τζίρου τους μεγαλύτερη από 20%.

«Εντασσόμενοι στο πρόγραμμα συνεργασία και σε άλλες ρυθμίσεις δεν θα κάνουν απολύσεις και αλλαγή των εργασιακών σχέσεων.»

Στη συνέχεια, είπε: «Προσδοκούμε γρήγορη ανάκαμψη. Πράγματα που τα είχαμε για τέλη Ιουνίου μπορεί να γίνουν γρηγορότερα αν συνεχίσουμε έτσι. Τα κρούσματα είναι μονοψήφια και βοηθούν την άρση και άλλων μέτρων.»

Στο ερώτημα για εκλογές ο κ. Πέτσας τόνισε πως «δεν θα γίνουν εκλογές πριν το τέλος της τετραετίας».

Σχετικά με τις τουρκικές προκλήσεις και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, ο κ. Πέτσας είπε ότι έχουμε τη δύναμη να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και αυτό θα κάνουμε.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ