Όταν η Βασίλισσα Ελισάβετ κρύφτηκε στους θάμνους για να αποφύγει έναν ανεπιθύμητο επισκέπτη


Αποκαλύφθηκε η επίσκεψη που δεν άρεσε στη Βασίλισσα Ελισάβετ

Στο «φως» της δημοσιότητας φέρνει ένα νέο βασιλικό ντοκιμαντέρ, στοιχεία από την «κρυφή ζωή» της Βασίλισσας Ελισάβετ.

Σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ, η Βασίλισσα Ελισάβετ κάποτε κρύφτηκε σε έναν θάμνο στο παλάτι του Μπάκιγχαμ για να αποφύγει τον Ρουμάνο δικτάτορα Νικολάε Τσαουσέσκου κατά τη διάρκεια της αμφιλεγόμενης κρατικής επίσκεψής του το 1978.

Ο δημοσιογράφος και βασιλικός βιογράφος Ρόμπερτ Χάρντμαν αναφέρει λεπτομέρειες στο ITV’s Our Queen: Inside the Crown, ότι η Αυτού Μεγαλειότητα απολάμβανε έναν ιδιωτικό περίπατο με τα corgis της όταν κατέφυγε σε δραστικά μέτρα για να αποφύγει τον επισκέπτη.

«Τη συγκεκριμένη στιγμή η Βασίλισσα έβγαζε τα corgis της για μια βόλτα στους κήπους του παλατιού και μπορούσε να δει τον Τσαουσέσκου και τη σύζυγό του να φτάνουν», λέει ο Χάρντμαν στο ντοκιμαντέρ. «Σκέφτηκε, ‘πραγματικά δεν μπορώ να μιλήσω μαζί τους’, οπότε η πρώτη και μοναδική φορά στη ζωή της, που κρύφτηκε σε έναν θάμνο στους κήπους του παλατιού για να αποφύγει τους καλεσμένους της».

Άγνωστο παραμένει το αν ο Τσαουσέσκου αντιλήφθηκε το συγκεκριμένο γεγονός.

Ο Τσαουσέσκου, ο οποίος κυβερνούσε τη Ρουμανία από το 1965 μέχρι την εκτέλεση του το 1989, δεν ήταν δημοφιλής στο κοινό και η επίσκεψή του συζητήθηκε. «Ο Τύπος άρχισε να κάνει ερωτήσεις στον υπουργό Εξωτερικών», συνέχισε ο Χάρντμαν, προσθέτοντας ότι τα μέσα ενημέρωσης ρώτησαν ακόμη και γιατί «αυτό το τέρας» κλήθηκε να πάει στη Βρετανία.

«Η Βασίλισσα συναντάει πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους, αλλά η επίσκεψη του Τσαουσέσκου ήταν υπερβολκή γι ‘αυτήν,» λέει ο πρώην βρετανός υπουργός Εξωτερικών Λόρδος Ντέιβιντ Όουεν στο ντοκιμαντέρ. «Το έκανε πολύ σαφές ότι δεν της άρεσε αυτή η επίσκεψη!»

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ